Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ιπποκράτειο: Δύο νέα σύγχρονα μηχανήματα στην αντιμετώπιση ρευματικών νοσημάτων σε παιδιά

Δύο νέα, «ανφάν γκατέ» σύγχρονα μηχανήματα μπαίνουν στη φαρέτρα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση ρευματικών νοσημάτων σε παιδιά. Η δωρεά έγινε συγκεκριμένα στο Παιδορευματολογικό Τμήμα της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου από τον όμιλο Τερκενλή.

Πρόκειται για μία δωρεά δύο σύγχρονων μηχανημάτων, ενός ψηφιακού έγχρωμου υπερηχοτομογράφου HS40, καθώς και ενός ψηφιακού τριχοειδοσκόπιου Inspectis CapiScope, System Basic συνολικής περίπου αξίας 33.500 ευρώ. 

Ο διευθυντής της Α' Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. του Ιπποκράτειου, Δημήτρης Ζαφειρίου, τόνισε πως η συγκεκριμένη κλινική, με 60 κλίνες, είναι η κοιτίδα όλων των άλλων παιδιατρικών στη Θεσσαλονίκη με τα περισσότερα τμήματα αναφοράς όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. «Ο υπέρηχος και το τριχοειδοσκόπιο είναι το ανφαν γκατέ των μηχανημάτων και θα δώσουν τη δυνατότητα στους γιατρούς να είναι αυτόνομοι. Τα συγκεκριμένα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε ηλικία αλλά η κλινική δέχεται περιστατικά ώς 17 ετών. Θα βοηθήσει παιδιά με χρόνια ρευματικά και αυτοάνοσα νοσήματα», δήλωσε, ενώ είπε πως στην κλινική στεγάζονται οκτώ τμήματα αναφοράς, τα μοναδικά στη Βόρεια Ελλάδα, που όμως δέχονται περιστατικά και πανελλαδικά. Παράλληλα, ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Τερκενλή για την κίνηση που βοηθάει τα μέγιστα την κλινική. 

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Νίκος Αντωνάκης, είπε πως «σίγουρα θα πρέπει το δημόσιο να ανταπεξέλθει αλλά μιας και οι ανάγκες είναι ατελείωτες, ειδικά σε ένα τέτοιο μεγάλο νοσοκομείο, οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες είναι πολύ σημαντικές. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία», τόνισε. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Τερκενλή αλλά και όλο το προσωπικό που δίνει συνέχεια μάχη. 

Από πλευράς του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Παύλος Τερκενλής, είπε πως νιώθει μεγάλη ευχαρίστηση που προχώρησε σε αυτή τη δωρεά. «Είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοια μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία και χαίρομαι πραγματικά που προχωρήσαμε σε αυτή τη δωρεά. Με δένουν και άλλοι δεσμοί με την κλινική καθώς εδώ χρειάστηκε να νοσηλευτεί και το παιδί μου όταν γεννήθηκε», σχολίασε. 

Η παιδορευματολόγος, Βάσω Σγουροπούλου, μίλησε από πλευράς της για τη σημασία τέτοιων εργαλείων στα νοσοκομεία. «Δεν ξέρω αν θα είχαμε τη δυνατότητα να είχαμε τόσο σύγχρονα εργαλεία χωρίς τη συγκεκριμένη δωρεά», τόνισε. «Πρόκειται για σύγχρονα εργαλεία που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση ρευματικών νοσημάτων και θα βοηθήσουν στη διάγνωση και στη θεραπεία των αυτοάνοσων νοσημάτων που αφορούν τα παιδιά», είπε, ενώ σημείωσε πως εκτός από το θεραπευτικό κομμάτι, τα μηχανήματα θα συνδράμουν και στο διαγνωστικό κομμάτι αλλά και στο επίπεδο της έρευνας. 

Πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου