Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Podcast: You're Wrong About ADHD

Οι παρουσιαστές του Classic FM Sam Pittis και Katie Breathwick είναι φίλοι για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Πριν από περίπου δύο χρόνια, η ζωή τους πήρε μια εκπληκτική τροπή, καθώς και οι δύο ανακάλυψαν ότι έχουν ΔΕΠΥ. Η Katie πιστεύει ότι είναι μια υπερδύναμη, ο Sam πιστεύει ότι είναι ενοχλητική και άβολη.

Κάθε εβδομάδα στο podcast “You’re wrong about ADHD” εξερευνούν πώς είναι πραγματικά να ζεις με τη ΔΕΠΥ, τα θετικά και τα αρνητικά και μοιράζονται συμβουλές και στρατηγικές για το πώς τη διαχειρίζονται. Σε όλη τη σειρά, φιλοξενούν, επίσης, ειδικούς καλεσμένους για να βοηθήσουν στην εξάλειψη ορισμένων από τους μύθους και τις παρανοήσεις.

Από τα πρώτα του επεισόδια γίνεται ξεκάθαρο ότι τα ζητήματα που πραγματεύεται σχετικά με τη ΔΕΠΥ, ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα που επικεντρώνονται στην παιδική κι εφηβική ηλικία, αλλά εστιάζει στον τρόπο που επηρεάζει η ΔΕΠΥ τα ενήλικα άτομα.

Ο Sam Pittis δήλωσε σχετικά:

«Νόμιζα ότι ήξερα τι είναι η ΔΕΠΥ, αλλά αυτή η λανθασμένη αντίληψη σήμαινε ότι δεν διαγνώστηκα μέχρι τα 37 μου. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για τη ΔΕΠΥ από τα βιντεάκια που βλέπετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Katie και εγώ ελπίζουμε ότι μοιραζόμενοι τις ιστορίες μας, ακούγοντας τις εμπειρίες άλλων και μιλώντας με ειδικούς, μπορούμε να μάθουμε πώς να ζούμε με τη ΔΕΠΥ.»

Η Katie Breathwick είπε:

«Η ΔΕΠΥ είναι πονηρή. Μερικές μέρες σε μετατρέπει σε υπερήρωα και σου δίνει περισσότερη ενέργεια από οποιονδήποτε άλλο στο δωμάτιο. Άλλες μέρες δεν αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Το να μάθω ότι έχει ΔΕΠΥ και ο παλιός μου φίλος ο Σαμ, έκανε το αρχικό σοκ της διάγνωσής μου πολύ πιο εύκολο. Ελπίζω ότι η εξερεύνηση όλων μας για τη ΔΕΠΥ σημαίνει ότι κανείς δεν χρειάζεται να αισθάνεται μόνος. Μπορούμε όλοι μαζί να πάμε σε αυτό το ταξίδι».

Από τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, τα νέα επεισόδια του You're Wrong About ADHD είναι διαθέσιμα κάθε Δευτέρα, με μικρότερα επεισόδια διάρκειας 35 λεπτών σχεδιασμένα με γνώμονα άτομα με ΔΕΠΥ. Η γλώσσα είναι η αγγλική.


Ευλαμπία Αγγέλου
Ανεξάρτητη Ερευνήτρια
Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου