Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ο Γιατρός: Το συγκινητικό μήνυμα για τα άτομα με σύνδρομο Down στο επεισόδιο της Δευτέρας

Ένα συγκινητικό επεισόδιο της σειράς «Ο Γιατρός» προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (6/11) στον Alpha. Οι ηθοποιοί Λωξάντρα Λούκας και Αλέξανδρος Χάτσιος έκαναν το δικό τους πέρασμα από τη σειρά, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα για τα άτομα με σύνδρομο Down.

Η Στέλλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εργάζεται ο Ανδρέας έπειτα από ένα λιποθυμικό επεισόδιο. Οι γιατροί την εξετάζουν και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαθαίνουν ότι ο συνάδελφός τους, Μιχάλης, έχει δίδυμη αδερφή. Αυτή είναι η Στέλλα. Όλοι μένουν άναυδοι, καθώς γνωρίζουν τον Μιχάλη πολλά χρόνια και δεν τους το έχει πει ποτέ. Λίγο μετά η Στέλλα αποκαλύπτει στον αδερφό της ότι διατηρεί σχέση με ένα αγόρι από τη δομή στην οποία φιλοξενείται και πως σύντομα θα παντρευτούν.


Σημειώνεται ότι η Λωξάντρα Λούκας ήταν η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που συμμετείχε σε παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Η Λωξάντρα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου και του Αυστραλού σκηνογράφου, Ρίτσαρντ Άντονι. Έχει λάβει μέρος στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα, που σκηνοθέτησε η μητέρα της, αλλά και σε παραστάσεις της ομάδας «Εν Δυνάμει», μιας θεατρικής κολλεκτίβας νέων καλλιτεχνών αναπήρων. Στην παράσταση “Ερωτευμένα Άλογα” της ομάδας αυτής που παρουσιάστηκε και φέτος στο πλαίσιο της Έλευσις 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μία πραγματικά συγκλονιστική ερμηνεία. Η Λωξάνδρα συμμετείχε το περασμένο καλοκαίρι στις γυναίκες του Χορού στις “Τρωάδες” που σκηνοθετούσε ο Χρήστος Σουγάρης για λογαριασμό του ΚΘΒΕ.

Σημειώνεται ότι η σειρά είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία και σε κάθε επεισόδιο συμμετέχουν διαφορετικοί guests.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου