Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Μια ονειρική παιδική χαρά καλωσορίζει τα παιδιά στον αναμορφωμένο Εθνικό Κήπο

Σε έναν πρωτοποριακό και ασφαλή χώρο παιχνιδιού και διασκέδασης για τα παιδιά όλων των ηλικιών, από βρέφη μέχρι και εφήβους, μεταμορφώθηκε η παιδική χαρά στην καρδιά του Εθνικού Κήπου, αποτελώντας πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης για όλους τους σύγχρονους παιχνιδότοπους.

Καθένα από τα όργανα παιχνιδιού, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε, ώστε να ενταχθεί λειτουργικά και αισθητικά στο περιβάλλον του ιστορικού κήπου της πρωτεύουσας.

Η ανακατασκευή της Παιδικής Χαράς του Εθνικού Κήπου, έκτασης 2,5 στρεμμάτων, έγινε με γνώμονα τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του χώρου και τον σεβασμό της μοναδικότητάς του, ακολουθώντας τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου» του δήμου Αθηναίων, με δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, από τους Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου.

«Η νέα παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου είναι ονειρεμένη, είναι μοναδική και αποτελεί πρότυπο και πρόκληση για όλους μας, καθώς σχεδιάζουμε για το μέλλον των παιδιών στην Αθήνα. Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη και γενναιόδωρη υποστήριξη του Θανάση και της Μαρίνας Μαρτίνου, όχι μόνο γιατί δημιουργήσαμε έναν πρωτοποριακό και ασφαλή χώρο παιχνιδιού στην πόλη, αλλά και γιατί κατορθώνουμε να διατηρήσουμε τον μοναδικό χαρακτήρα του Εθνικού Κήπου», τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου