Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Αρρενωπότητα για Εφήβους - “The Masculinity Workbook for Teens”

«Τα έφηβα αγόρια δέχονται έντονη πίεση να συμμορφωθούν με τα στερεότυπα της κοινωνίας περί αρρενωπότητας, ακόμη κι όταν όλο και περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτουν πώς τα συμβατικά πολιτιστικά μηνύματα που επιδιώκουν την προώθηση της αντρικής συμπεριφοράς μπορούν να γίνουν επιζήμια για την ψυχική τους υγεία. Στο “The Masculinity Workbook for Teens” (Εγχειρίδιο Εργασίας πάνω στην Αρρενωπότητα για Εφήβους), ο ψυχολόγος Chris Reigeluth παρέχει τις απολύτως απαραίτητες οδηγίες για να βοηθήσει τα έφηβα αγόρια να χαράξουν μια προσωπική, συνειδητή και υγιής πορεία και να αναπτύξουν υγιείς ανδρικές προσωπικότητες.

Η γνώση του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία αντιλαμβάνεται τον ανδρισμό - θετικά, αρνητικά ή εναλλάξ - μπορεί να είναι αποκαλυπτική για ορισμένους αναγνώστες. Οι συμβουλές και τα εργαλεία σε αυτό το βιβλίο εργασίας θα είναι χρήσιμα για να βοηθήσουν τους έφηβους να ρίξουν μια πιο βαθιά ματιά στον εσωτερικό τους κόσμο. Το να αντιμετωπίζουν δύσκολες σκέψεις και συναισθήματα με έναν οδηγό σαν αυτόν στο ράφι τους, πιθανότατα θα σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι νέοι άνδρες θα εξερευνούν αποτελεσματικά τον εσωτερικό τους κόσμο και, κατά συνέπεια, θα είναι καλύτερα εξοπλισμένοι να ζητούν βοήθεια όταν τη χρειάζονται.»

Η Συμμαχία των Φύλων θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για τους αναγκαίους αναστοχασμούς και μετασχηματισμούς της αρρενωπότητας, σε κατευθύνσεις θετικές, υγιείς, συμπεριληπτικές, φροντιστικές. Γιατί, ειδικά στις μέρες μας, αυτό μοιάζει πιο αναγκαίο από ποτέ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου