Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Οδηγός Επαγγελματιών για την Αναδοχή

Μέλη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), συμμετείχαν στη δημιουργία του «Οδηγού Επαγγελματιών για την Αναδοχή».

Ο οδηγός εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Child Guarantee: transforming institutional care and enhancing alternative and community-based care for children in Greece” από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος με την υποστήριξη της UNICEF και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Την τελική συγγραφή και επιμέλεια του οδηγού είχαν η Δρ. Κλειώ Κούτρα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας και Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ και η Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος κα Λίνα Πελεκίδου σε συνεργασία με την κυρία Μαριέλλα Μιχαηλίδου, ειδικό σε ζητήματα Παιδικής Προστασίας και τις κυρίες Ελένη Χρονοπούλου και Ευδοκία Κουβάρα, Σύμβουλοι Παιδικής Προστασίας στο Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα καθώς και την συμμετοχή αξιόλογων συναδέλφων του πεδίου της παιδικής προστασίας.

Ο «Οδηγός Επαγγελματιών για την Αναδοχή» έχει στόχο να καθοδηγήσει τα βήματα των εμπλεκομένων επαγγελματιών στη διαδικασία προστασίας ενός παιδιού μέσω της ανάδοχης φροντίδας με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του και αφορά τρία στάδια. Απώτερος στόχος είναι η θεσμική υιοθέτηση του παρόντος οδηγού από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΥΠΕΚΥ), σύμφωνα και με σχετική δέσμευση που αποτυπώθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής και Υιοθεσίας (ΕΣΑΝΥ).


Πηγή: socialpolicy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου