Σάββατο 20 Μαΐου 2023

ΕΠΑΛ: Τα καινοτόμα προγράμματα και οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας

Πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες δίνουν στα παιδιά τα Επαγγελματικά Λύκεια, τα οποία, κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν, μετά το Γυμνάσιο, να φοιτήσουν σε κάποιο ΕΠΑΛ, παρουσιάζει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Θωμά Μπαχαράκη, Αναπληρωτή περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, 25 πρότυπα ΕΠΑΛ λειτουργούν στη χώρα, με ελάχιστη βάση εισαγωγής και τρία στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Επανομή, στην Κατερίνη και στην Κρύα Βρύση Πέλλας. “Το παιδί για να ξέρει πού θα στραφεί πρέπει πρώτα να γνωρίσει τον εαυτό του και τι επιλογές έχει, και σε αυτό είναι καίρια η συμβολή των ψυχολόγων”, τόνισε ο κ. Μπαχαράκης. “Έχει αλλάξει ριζικά το περιβάλλον στα ΕΠΑΛ, υπάρχει σαφής βελτίωση, ωστόσο, πρέπει να σπάσουμε τα στερεότυπα του παρελθόντος”, είπε ο κ. Μπαχαράκης.

Στο 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης, οι ειδικότητες είναι έξι: Διοίκηση Οικονομίας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας, δίνοντας πολλές ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Στο 101ο Δημοτικό Σχολείο στην Κάτω Τούμπα, αθλητές έγραψαν ξεχωριστά μηνύματα σε τοίχο. Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Βροχόπουλο, μέλος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, η δράση ανήκει σε street artists της Urban Act που παρεμβαίνουν στο αστικό τοπίο με τη ζωγραφική τους. Γονείς και παιδιά, δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρωτότυπη αυτή δράση κι έτσι, τους επόμενους μήνες, θα ζωγραφιστούν κι άλλοι τοίχοι του σχολείου. 



Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου