Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

ΕΕΒΕΠ: Διερευνητική συζήτηση για τα παιδικά τμήματα των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών, τις παιδικές και τις σχολικές βιβλιοθήκες

Μια ρωγμή για να τρυπώσει λίγο φως... Ένα κάλεσμα συμμετοχή από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ:

Αγαπητοί Συνάδελφοι και συνεργάτες,

Στις 2 Μαρτίου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι σας προσκαλούμε σε μα πρώτη διαδικτυακή γνωριμία και διερευνητική συζήτηση για τα παιδικά τμήματα των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών, τις παιδικές και τις σχολικές βιβλιοθήκες, με την πρόθεση να αναζητήσουμε τρόπους επικοινωνίας, υποστήριξης και ανανέωσης του τρόπου λειτουργίας των βιβλιοθηκών για παιδιά.

Μια συζήτηση για την εμπειρία της ανάγνωσης και όχι της προώθησης βιβλίων, για την εμπειρία του χώρου της βιβλιοθήκης ως χώρου έρευνας, επικοινωνίας με τον εαυτό, απόλαυσης, κοινωνικοποίησης και παιδείας. Αναγνωρίζουμε πως είναι μια δύσκολη εξίσωση σε δύσκολους καιρούς, αλλά αυτό ήταν πάντα η ιστορία των βιβλιοθηκών, μια ρωγμή απ’ όπου μπαίνει το φως.

Θα μας ενδιέφερε να λάβουμε τις προτάσεις σας και τους προβληματισμούς σας στο email: enosiebep@gmail.com της Ένωσης μέχρι την Τετάρτη 1 Μαρτίου το μεσημέρι για να οριστικοποιήσουμε την ατζέντα της ημέρας.

Σας περιμένουμε με χαρά,
Με εκτίμηση
Ειρήνη Βοκοτοπούλου
Ανθή Κατσιρίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου