Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Ακαταδίωκτο για εκπαιδευτικούς και όσους καταγγέλλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας προανήγγειλε ο Υπ. Δικαιοσύνης

Πλέγμα προστασίας σε αυτούς που θα καταγγείλουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ώστε να έχουν το απόλυτο ακαταδίωκτο προανήγγειλε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις ν. 4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», με αφορμή σχετικές επισημάνσεις της Προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. 

Ετσι, όπως ανέφερε ο Υπουργός, οι Δάσκαλοι, οι Καθηγητές, οι γιατροί, οι προπονητές, αλλά, προσθέτουμε και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι και οι ειδικότητες του ΕΕΠ-ΕΒΠ που θα έχουν μπροστά τους ένα τέτοιο περιστατικό οφείλουν να το καταγγείλουν και ταυτόχρονα εφόσον το καταγγείλουν, θα έχουν την απόλυτη προστασία. 

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Υπουργού: 

“Θέλω απλώς να ενημερώσω με την ευκαιρία της ομιλίας της κ. Κωνσταντοπούλου ότι στο σχέδιο νόμου για τον Ποινικό Κώδικα και την Ποινική Δικονομία θα υπάρχει δίπλα ένα ολόκληρο κεφάλαιο το οποίο θα αφορά την ενδοοικογενειακή βία. Αυτά θα έρθουν μαζί. Άρα, σε λίγες μέρες θα δοθούν για διαβούλευση και θα έχουμε πιστεύω μία καλή ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα αυτά εκεί. 

Απλώς τώρα μπορώ να ενημερώσω για ένα λεπτό ότι υπάρχουν διατάξεις οι οποίες δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας των γυναικών και ταυτόχρονα μεγαλώνουν τον αριθμό των επαγγελματιών που όταν βλέπουν μπροστά τους περιστατικά να έχουν την υποχρέωση να τα αναφέρουν και ταυτόχρονα παρέχουμε ένα δίκτυο προστασίας σε αυτούς που θα καταγγείλουν να έχουν το απόλυτο ακαταδίωκτο. Δηλαδή, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, οι γιατροί, οι προπονητές που θα έχουν μπροστά τους ένα τέτοιο περιστατικό οφείλουν να το καταγγείλουν και ταυτόχρονα εφόσον το καταγγείλουν, θα έχουν την απόλυτη προστασία. Θα τα συζητήσουμε, όμως, τότε αυτά. 

 Απλώς πήρα τον λόγο για να ενημερώσω ότι αυτό που είπατε για την πρωτοβουλία που θα αναλάβουμε θα έρθει σε λίγες μέρες. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε”. 


Βασίλης Βούγιας 

Πηγή: www.especial.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου