Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πρ. Συνδέσμου Φροντιστών Β. Ελλάδας: Προσοχή στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Καθοδική αναμένεται να είναι φέτος η πορεία των βάσεων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών Βόρειας Ελλάδας, Νίκος Πετρόπουλος, ενώ αποκάλυψε τα μυστικά για την σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού.


Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι από φέτος ισχύουν συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Γενικού Λυκείου, Επαγγελματικού Λυκείου, των ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Νόμο 4777/2021 (Α΄25), ο συντελεστής βαρύτητας που αποδίδεται σε κάθε ένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα εκφράζεται σε ποσοστό επί τοις εκατό (%) και δεν μπορεί να είναι μικρότερος του 20%. Το άθροισμα των συντελεστών αποδίδει το 100%.

Κάθε υποψήφιος που συμμετείχε στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, για κάθε Τμήμα που θα δηλώσει στο μηχανογραφικό του δελτίο, θα πρέπει να υπολογίσει τα μόριά του, πολλαπλασιάζοντας τους βαθμούς στα 4 πανελλαδικά μαθήματα (και σε τυχόν ειδικά μαθήματα και αγωνίσματα) επί τους αντίστοιχους συντελεστές για κάθε μάθημα. Έτσι, κάθε υποψήφιος φέτος θα έχει πιθανόν διαφορετικό αριθμό μορίων για κάθε Τμήμα/Σχολή και όχι έναν ενιαίο αριθμό μορίων για ολόκληρο το Επιστημονικό Πεδίο (για τα ΓΕΛ) ή τον Τομέα (για τα ΕΠΑΛ) που είναι υποψήφιος.

Πηγή: ΕΡΤ3 via ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου