Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Η συγκινητική ιστορία της Αργυρούλας Πλύτση και η απόφασή της να υιοθετήσει ένα κωφό αγόρι

Η Αργυρούλα Πλύτση, αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της σε πολύ νεαρή ηλικία να γίνουν ανάδοχοι γονείς ενός κωφού αγοριού που βρισκόταν σε ίδρυμα. Η 27χρονη σήμερα Αργυρούλα, μίλησε στην «Ελένη» για τη σχέση λατρείας που έχουν με το 11χρονο αγόρι, την απόφασή τους να αναδειχτούν ένα παιδί με αναπηρία, και αναφέρεται στην κριτική που δέχτηκαν από τον κοινωνικό περίγυρο τους.


Η Αργυρούλα Πλύτση όταν ήταν 20 χρόνων έκανε την πρακτική της στην Ειδική Αγωγή σε ένα ίδρυμα. Εκεί γνώρισε ένα (τότε) 5χρονο κωφό αγόρι.

«Αναπτύχθηκε μία αγάπη μεταξύ μας από την αρχή. Ξεκινήσαμε να τον παίρνουμε μαζί μας εθελοντικά για κάποιες δράσεις, μαζί με τον σύντροφό μου, και πλέον σύζυγό μου», ανέφερε η Αργυρούλα Πλύτση.

Η ίδια για κάποιον ανεξήγητο λόγο στο παρελθόν, ήθελε να μάθει νοηματική, έτσι μπορούσε από την αρχή να επικοινωνήσει με το αγοράκι. Μαζί με τον τότε σύντροφό της ξεκίνησαν να κάνουν εθελοντισμό και να τον παίρνουν τα Σαββατοκύριακα. Όταν οι άλλοι συνομήλικοί τους πήγαιναν στα μπαρ, εκείνοι κάνανε δράσεις και παρέα στο μικρό αυτό αγόρι. Με τον καιρό, αποφάσισαν ότι θέλουν να τον αναδειχτούν ή να τον υιοθετήσουν.

Ο νόμος ωστόσο δεν επέτρεπε τότε να αναδειχτεί παιδιά κάποιος κάτω από 30 ετών. Μετά από μεγάλο αγώνα και με την αλλαγή της νομοθεσίας, το ζευγάρι κατάφερε το 2021 να αναδειχτεί το 11χρονο σήμερα αγόρι. Έχουν κάνει μάλιστα αναδοχή μακράς διάρκειας, αφού στο «συμβόλαιο» με το ίδρυμα αναγράφεται ότι, θα είναι ανάδοχοι του παιδιού έως τα 26 του έτη (είναι περισσότερα λόγω της αναπηρίας του).

Η 27χρονη σήμερα Αργυρούλα μιλάει για τη σχέση λατρείας που έχουν με το 11χρονο αγόρι, την απόφασή τους να αναδειχτούν ένα παιδί με αναπηρία και αναφέρεται στην κριτική που δέχτηκαν από τον κοινωνικό περίγυρό τους.

Πηγή: MegaTv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου