Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Camp κολύμβησης νέων αθλητών με αναπηρία από την ΕΠΕ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “See You”, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσε ένα διήμερο Camp Kολύμβησης Nέων (αθλητών και αθλητριών) με αναπηρία,στο Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ. Στο πρόγραμμα “See You” συμμετείχαν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα 6 εταίρων (European Paralympic Committee -Ευρωπαϊκός Φορέας, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία).

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Καρυοφύλλη Ιωάννα.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση κυρίως των νέων αθλητών και αθλητριών με αναπηρία για τα οφέλη που προκύπτουν από την συμμετοχή τους στην κολύμβηση και τον αθλητισμό γενικότερα.

Κατά τη διάρκεια του camp οι νέοι αθλητές και οι νέες αθλητές και αθλήτριες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με πολλούς Παραολυμπιονίκες που έδωσαν το παρόν, να προπονηθούν και να μάθουν τα οφέλη της συμμετοχής στον Παραολυμπιακό αθλητισμό, τους παράγοντες που οδηγούν στην αθλητική επιτυχία, αλλά και το ρόλο που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στην κοινωνική ενδυνάμωση και ένταξη τους. Επίσης πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις για θέματα σχετικά με την Παραολυμπιακή Κολύμβηση και τον Παραολυμπιακό αθλητισμό εν γένει, τόσο στους νέους αθλητές και αθλήτριες, όσο και στους προπονητές και συνοδούς τους.

Η εκδήλωση είχε και πολιτιστικό χαρακτήρα καθότι οι νέοι αθλητές και αθλήτριες ξεναγήθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο συνοδεία Παραολυμπιονικών των οποίων οι επιτυχίες αναφέρονται ή εκτίθενται στο Μουσείο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ, Παραολυμπιονίκης Θανάσης Τσιβίλης, η Β Αντιπρόεδρος της ΕΠΕ και έφορος IBSA του Δ.Σ. της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Θεοδωρίδου Θωμαή, ο Εφορος Αθλημάτων της ΕΠΕ, Παραολυμπιονίκης Στεφανουδάκης Μανώλης, ο Γ.Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Παραολυμπιονίκης Κωστάκης Γιάννης, έφορος IWAS στο Δ.Σ. της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Καδδάς Παναγιώτης, έφορος VIRTUS στο Δ.Σ. της ΕΑΟΜ ΑμεΑ Μαρκίδης Μανώλης, Μπόγδος Μανώλης, Ιατρός- εκπρόσωπος αθλητών στο MEDICAL COMMITTEE της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Κωστάρης Αναστάσιος, Παραολυμπιονίκης, Δ/ντης της ΕΠΕ Καλύβας Βασίλης, Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΠΕ.

Πηγή: paralympic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου