Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Εννιάχρονος πέρασε μαθηματικά Γυμνασίου: «Η Nasa θα θέλει να τον εκμεταλλευτεί»

Μια μαθηματική διάνοια γιόρτασε την απόκτηση του GCSE (General Certificate of Secondary Education) σε ηλικία μόλις εννέα ετών.

Ο Λεονάρντο, από το Flintshire της Ουαλίας, βαθμολογήθηκε με C σε μαθηματικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που κανονικά διδάσκονται μαθητές έξι ή επτά χρόνια μεγαλύτεροι- αφού έδωσε εξετάσεις τον Νοέμβριο και ήδη μελετά για να συμμετάσχει στο υψηλότερο επίπεδο το καλοκαίρι.

Η δασκάλα του, Τζέιντ Άσμπρουκ, είπε: «Πιστεύω ειλικρινά ότι έχει το μυαλό που η Nasa θα ήθελε να εκμεταλλευτεί».

Οι γονείς του Λεονάρντο , Έμα και Μάικλ Ντελρόσο, δήλωσαν «κατενθουσιασμένοι, χαρούμενοι και σούπερ υπερήφανοι».

«Είναι σπουδαίο για ένα εννιάχρονο να κάθεται για δύο εξετάσεις 90 λεπτών η καθεμία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπήκε στη διαδικασία να δώσει εξετάσεις. Το γεγονός πως τα κατάφερε είναι απλά απίστευτο», σχολίασε η μητέρα του.

Η πρώτη αγάπη του Λεονάρντο είναι η φυσική, αλλά, καθώς δεν μπόρεσε να μελετήσει τα πρακτικά του μαθήματος, αποφάσισε αντ 'αυτού να παρακολουθήσει τα μαθηματικά GCSE μετά την κατ' οίκον διδασκαλία στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο Rhian Roberts, δάσκαλός του στο Ysgol y Llan στο Whitford, είπε ότι ο Λεονάρντο είχε «καταπλήξει» τους πάντες στο δημοτικό του σχολείο με τις ικανότητές του.

Οι γονείς του βρήκαν έναν δάσκαλο για να τον βοηθάει μια φορά την εβδομάδα - αλλά τα υπόλοιπα ήταν αποκλειστικά δικά του, καθώς μελετούσε συνεχώς βιβλία και τεστ.

Χρειάστηκε να καθίσει σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο από τους μαθητές 15 και 16 ετών που έδιναν επίσης εξετάσεις στο κοντινό γυμνάσιο Hawarden.

«Με τα μαθηματικά και την φυσική, θα είναι ένα όνομα που θα πρέπει να προσέχουμε στο μέλλον», κατέληξε ο Τζέιντ Άσμπρουκ.

Με πληροφορίες από BBC

Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου