Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΧΕΝ Ρόδου: Δράση ευαισθητοποίησης εφήβων για την έμφυλη βία

Την Τετάρτη 19/10/2022 στον πεζόδρομο και δίπλα στον τρούλλο του Μανδρακίου, η πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της ΧΕΝ ΡΟΔΟΥ υποδέχθηκαν δύο τμήματα της τρίτης τάξης του 6ου Γυμνασίου Ρόδου, όπου στελέχη της «Διόδου» ευαισθητοποίησαν τα παιδιά για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της έμφυλης βίας.

Πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό υλικό «Γνωρίζοντας την ΑΝ_ΝΑ» προϊόν συνεργασίας της ΧΕΝ ΡΟΔΟΥ-ΔΙΟΔΟΥ-ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Τα παιδιά συνόδευσε η υπεύθυνη για την υλοποίηση της δράσης με το 6ο Γυμνάσιο, διευθύντρια κ. Βιβή Ξανθούλη και η εκπαιδευτικός κ. Μυριαλλάκη. Παρούσα και η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του δήμου Ρόδου κα Ευδοκία Αποστολίδη-Πάττα καθώς και μέλη της Επιτροπής Ισότητας.

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό υλικό που με πρωτοβουλία της ΧΕΝ ΡΟΔΟΥ και σε συνεργασία με τα ικανά στελέχη της ΔΙΟΔΟΥ: η έφηβη «Άν_να» περιδιαβαίνει σε σχολεία ευαισθητοποιώντας και μαθαίνοντας τα παιδιά τη σημασία της ΙΣΟΤΗΤΑΣ μεταξύ των φύλων, την αναγνώριση της έμφυλης βίας και την αντίδραση που πρέπει να έχουν για την αντιμετώπισή της.

Η «Άν_να» ένα νέο κορίτσι 15 ετών είναι ο χαρακτήρας της ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ που ταξιδεύει σε ένα ακαθόριστο χώρο και χρόνο και μαθαίνει κάθε μορφή βίας. Με αφετηρία το ΑΝ (Αν συναντήσει τη βία) και προορισμό το Να (Να αντιδράσει) βρίσκεται σε ένα διάλογο με την επικαιρότητα θέλοντας να αποκωδικοποιήσει τα γεγονότα και το πώς αυτά επηρεάζουν την κάθε γυναίκα. 

Γιατί η «Άν_να» είναι κάθε γυναίκα που διεκδικεί ένα δίκαιο παρόν, προσδοκώντας να παραδώσει στις επόμενες «Άν_νες» ένα καλύτερο μέλλον. 

24ωρη γραμμή βοήθειας θυμάτων βίας 15900 ή το 100.

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου