Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Μαγνησία: Το χασίς στα σχολεία φέρνει αστυνομικές περιπολίες

Για την «τύχη» του 18χρονου μαθητή, που συνελήφθη έξω από κεντρικό λύκειο του Βόλου μαζί με έναν 19χρονο, και οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών εντός σχολικού χώρου, καλείται να αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, ο σύλλογος θα συνεδριάσει προκειμένου να συζητήσει το θέμα του 18χρονου μαθητή, ο οποίος κατηγορείται ότι περνούσε και διακινούσε μέσα στο σχολείο ναρκωτικές ουσίες. Βάσει Νόμου, οι μαθητές δεν ελέγχονται μόνο για τη συμπεριφορά τους εντός αλλά και εκτός σχολικού χώρου και προβλέπονται ποινές σε περίπτωση που αυτή δεν είναι η προσήκουσα. Οι ποινές μπορεί να αφορούν ακόμη και την οριστική αποβολή μαθητών από το συγκεκριμένο σχολείο.

Προηγουμένως για το συμβάν έχει ζητηθεί αναφορά της διεύθυνσης του σχολείου προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Την ίδια ώρα κι ενώ το νέο περιστατικό με διακίνηση χασίς σε λύκειο του Βόλου χτύπησε για μία ακόμη φορά καμπανάκι, αναλαμβάνονται ξανά πρωτοβουλίες, που είχαν ατονήσει εν μέσω πανδημίας, για την αντιμετώπιση του εφιάλτη των ναρκωτικών στα σχολεία.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, με έγγραφό του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, θα ζητήσει την ενίσχυση των περιπολιών αστυνομικών έξω από τα σχολεία τόσο τις βραδινές ώρες αλλά και τις πρωινές, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα με έγγραφό του προς τα σχολεία θα ζητήσει να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή μαθητών τους σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων που αφορούν όχι μόνο την πρόληψη των ναρκωτικών αλλά και άλλων κινδύνων όπως ο διαδικτυακός εθισμός και το bullying. Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο τα σχολεία καταθέτουν προτάσεις για τα προγράμματα με τα οποία θα ασχοληθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο του θεσμού των σχολικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, στόχος είναι η ενεργοποίηση προγράμματος που είχε ξεκινήσει και πάλι με αφορμή υπόθεση ναρκωτικών σε σχολείο του Βόλου. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Στηρίζω την Ελπίδα» στο οποίο συμμετείχαν εκτός από τη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η «Πρόταση Ζωής». Το πρόγραμμα απευθυνόταν κυρίως σε γονείς μαθητών γυμνασίων αλλά και λυκείων για την ενημέρωσή τους σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης εξαρτήσεων. Το πρόγραμμα που γινόταν με δια ζώσης συναντήσεις σταμάτησε εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και πλέον, με αφορμή το νέο περιστατικό με ναρκωτικά έξω από σχολείο, αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου