Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Συναγερμός κτυπά όταν χάνεται ένας ενήλικας ή ένα παιδί



Τα πράγματα δεν είναι απλά όταν χάνεται ένα παιδί. Το ίδιο ισχύει και με την εξαφάνιση ενηλίκων. Τότε όλοι οι αρμόδιοι φορείς ξεκινούν έναν αγώνα με τον χρόνο για τον εντοπισμό των εξαφανισθέντων. Σε αυτό το έργο η συμβολή εκείνων που έχουν την εμπειρία και τα μέσα είναι εκ των ων ουκ άνευ σημασίας, όπως εξηγεί ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος Δ.Σ. Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τελευταία παρατηρείται μια αύξηση των εξαφανισμένων ατόμων, αλλά η παραπληροφόρηση από τα λεγόμενα social media δίνει λανθασμένες εντυπώσεις. Ο κ. Γιαννόπουλος ζητά να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων για απαγωγές παιδιών ή ενηλίκων από περίεργα οχήματα.

Ωστόσο, σημειώθηκε αύξηση 20% στις κλήσεις για παιδιά που χάθηκαν και αύξηση 13% παιδιών που εξαφανίστηκαν, καθώς και 52% στην εξαφάνιση ενηλίκων μόνο στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Ειδικά ενήλικες με προβλήματα υγείας που εξαφανίζονται οδήγησε σε συνεργασία με το υπουργείο προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία και τα μέσα που ήδη διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος χάθηκε ένας 45χρονος στην Κρήτη και βρέθηκε νεκρός εχθές έπειτα από 6-7 ημέρες.

Το πρώτο εξάμηνο εξαφανίστηκαν 194 παιδιά και 38 ενήλικες. Μεταξύ αυτών είναι πολλοί έφηβοι και νεαρές γυναίκες, που επηρεαζόμενες από το διαδίκτυο αναζητούν μια διαφορετική ζωή, με αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο.

Ο κ. Γιαννόπουλος προτρέπει να γίνεται άμεση κλήση στο 116000 και να υπάρχει απαίτηση για κινητοποίηση των αρχών σε κάθε περίπτωση εξαφάνισης, χωρίς χρονοτριβές.

Για τους ενήλικες είναι δικαίωμά τους αν θέλουν να εξαφανιστούν, αλλά αυτό δεν ισχύει όταν έχουμε να διαχειριστούμε άτομα με ψυχικά ή άλλα προβλήματα υγείας, καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Πηγή: ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου