Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Πώς θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία - Πότε θα κλείνει τάξη

Τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν σύντομα τα σχολεία μελετούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ανά πέντε κρούσματα το ένα είναι παιδί και αυτό μάλιστα συμβαίνει με κλειστά σχολεία, γεγονός που περιπλέκει περισσότερο τις αποφάσεις που θα λάβουν σύντομα οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ωστόσο ότι ένα νέο lockdown είναι απαγορευτικό για την ψυχική υγεία των παιδιών, όπως κρίνουν οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, η κατεύθυνση στην οποία φαίνεται να εστιάζουν οι ειδικοί αυτή την ώρα είναι να μην κλείνουν σχολεία και τμήματα την νέα σχολική χρονιά, αλλά να βρεθεί μια φόρμουλα ώστε να μπουν τα παιδιά στις τάξεις ομαλά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η διαχείριση των κρουσμάτων θα γίνεται με τη διεξαγωγή πολλών τεστ - τόσο self όσο και rapid, τα οποία θα πραγματοποιούνται στους συμμαθητές ενός παιδιού που θα διαγνωστεί με κορονοϊό.

Η συζήτηση, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξεκίνησε με την πρόταση να γίνεται τεστ ακόμα και κάθε μέρα εφόσον εντοπιστεί σε κάποιο τμήμα θετικό κρούσμα, χωρίς ωστόσο οι ειδικοί να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο αριθμό τεστ ακόμα.

Σημειώνεται ότι λουκέτο πρόκειται να μπει σε τάξη μόνο στην περίπτωση που υπάρξει συρροή κρουσμάτων, ο αριθμός όμως των κρουσμάτων που θα οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα, ενώ σχετική συζήτηση θα υπάρξει στην Ολομέλεια.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου