Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Αρχίζει νέος κύκλος του προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο»

Νέος κύκλος του γνωστού προγράμματος «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας πρόκειται να αρχίσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει οι συνεντεύξεις επιλογής των υποψηφίων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.

Το «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο» διοργανώνεται από το 2013 και έχει στόχους αφενός να εντοπίσει παιδιά με ηγετικές ικανότητες, με προικισμένα και ανοιχτά μυαλά, και αφετέρου να καλλιεργήσει τις δυνατότητες τους, έτσι ώστε αυτά να γίνουν μοχλοί αλλαγών στην επιστήμη, την πολιτική, τις επιχειρήσεις, τη κοινωνική δράση, την οικογένεια.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει να ξεχωρίσουν σε τομείς που αυτά θα επιλέξουν, παιδιά που διαθέτουν θέληση, πείσμα και όραμα και όχι απαραίτητα έμφυτα ταλέντα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνικό πανεπιστήμιο προσφέρει πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε μαθητές σχολείου, ακολουθώντας το παράδειγμα αντίστοιχων ιδρυμάτων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Για τις συνεντεύξεις επιλογής που έχουν ήδη ξεκινήσει, τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος: childrenleaders.uom.gr

Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν μπορούν να το κάνουν στο email: childrenleaders@uom.edu.gr ή στο τηλέφωνο: 6942-400.166, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη από 10:00-17:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου