Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Η Θάσος ιδρύει Ειδικό Σχολείο

Ένα πάγιο και διαρκές αίτημα της κοινωνίας της Θάσου ικανοποιείται με την ίδρυση του Ειδικού Δημοτικού σχολείου. Μια πολύ καλή είδηση για έναν νησιωτικό δήμο της χώρας. Στο μυαλό μας, όλα τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν σχολείο και οι θεσμοί να προσφέρουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό περιβάλλον. Η ευθύνη μας απέναντι τους μεγιστοποιείται όταν κάποια από τα παιδιά χρειάζονται ειδική εκπαίδευση λόγω των ειδικών αναγκών τους.

Με την υπ. αριθμ. 102255/Δ3/20-08-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ B 3896 – 20.08.2021), ιδρύεται 1/θ Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη Θάσο.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείου Θάσου θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Σχολείου του Ραχωνίου, όπου στεγάζονταν παλαιότερα το Δημοτικό Σχολείο Ραχωνίου και στεγάζεται σήμερα το Νηπιαγωγείο Ραχωνίου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η ίδρυση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Θάσο υπήρξε πάγιο και διαρκές αίτημα των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Θάσου.

Συνεχίζουμε, σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εργαζόμαστε με όραμα και σχέδιο προς όφελος των παιδιών της Θάσου που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας.

Όλα τα παιδιά της Θάσου αξίζουν τα καλύτερα και εργαζόμαστε καθημερινά σθεναρά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Οι περιφερειακοί, νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι της χώρας μας έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη στήριξη ώστε οι μαθητές να μπορούν να εκπαιδεύονται σε κατάλληλα σχολεία πλήρως εξοπλισμένα για να είναι σε θέση να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους. Το ίδιο ισχύει φυσικά για όλη τη χώρα, με την διαφορά πως στους απομακρυσμένους δήμους τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια και το φαινόμενο της ερημοποίησης από νέους ανθρώπους είναι έντονο.

Οι κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης και σειρά άλλων υποδομών που χρειάζονται οι περιοχές αυτές, είναι αναγκαία συνθήκη για την ανάσχεση της φυγής των νέων προς τα αστικά κέντρα.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου