Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Πιλοτικό πρόγραμμα για την ανακύκλωση πλαστικών παιχνιδιών

Θα μπορούσε ποτέ ένα τραπέζι ή μία καρέκλα να έχουν ως βασικά υλικά κατασκευής τους τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα κι όλα αυτά μέσα σε ένα πλαστικό ανακυκλωμένο περιτύλιγμα; Στην περίπτωση της νέας συνεργασίας του BlueCycle και του Playroom, ναι!

Με κοινό όραμα έναν βιώσιμο κόσμο, σαν δυο φίλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους με μπόλικη φαντασία και ετοιμάζονται να παίξουν με έναν πρωτότυπο και πλέον ασυνήθιστο τρόπο δημιουργώντας διαδραστικά παιδικά έπιπλα και παιχνίδια από ανακυκλωμένο πλαστικό. Αναρωτιέσαι πώς; Η ιδέα έχει ως βασικά συστατικά της παιδικά πλαστικά παιχνίδια αλλά και πλαστικά που προέρχονται από τον καθαρισμό θαλασσών. Με αυτά ως πρώτη ύλη θα προκύψουν μοναδικές δημιουργίες! Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

Ίσως έχει τύχει να δεις κι εσύ παιδικά παιχνίδια δίπλα σε κάδους σκουπιδιών και να σκέφτεσαι ότι ένα παιχνίδι, μικρό ή μεγάλο, είναι θησαυρός! Πράγματι, κάθε παιχνίδι κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία, ενώ για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί πολύτιμες πρώτες ύλες από τον πλανήτη. Ειδικά τα πλαστικά παιχνίδια απαιτούν πολλή ενέργεια για να κατασκευαστούν και έχουν υψηλό περιβαλλοντικό κόστος. Και κοστίζουν πολύ περισσότερο όταν καταλήγουν στα σκουπίδια ή στις θάλασσες μας.

Θέλεις να αλλάξουμε την εικόνα; Βάλε τη μαγική σου μπέρτα και βοήθησέ μας να δώσουμε μια νέα ζωή στα πλαστικά παιχνίδια! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για αρχή είναι να ξεχωρίσεις με την οικογένειά σου όσα παιχνίδια (μαρκαδόρους, κουβαδάκια, αυτοκίνητα, κούκλες, φορτηγά, μπάλες, παλιά κομμάτια λέγκο...) δεν χρειάζεστε πια. Βασική προτεραιότητα είναι να σκεφτείτε αν μπορείτε να τα χαρίσετε σε άλλα παιδικά χέρια, μιας που βασική «αποστολή» του κάθε παιχνιδιού είναι να χαρίσει απόλαυση σε όσα περισσότερα παιδιά γίνεται! Για όλα όσα δεν θα χαρίσετε σε κάποιο άλλο παιδί, απευθυνθείτε σε εμάς!

Όλα τα άλλα είναι… παιχνιδάκι! Mέσα στο μοναδικό εργαστήριο του BlueCycle θα μεταμορφωθούν σε παιδικά έπιπλα και παιχνίδια, έτοιμα για νέες δημιουργικές ιστορίες. Θυμήσου! Κάθε μικρή «πράσινη» κίνηση μετράει και κάθε παιχνίδι κρύβει μέσα του «πολύτιμα συστατικά» για την προστασία του πλανήτη!

Αναρωτιέσαι ποια είναι η μαγική συνταγή που ακολουθούμε; Συγκεντρώνουμε τα πλαστικά παιχνίδια, τα απολυμαίνουμε και τα ξεχωρίζουμε σε δυο μεγάλες κατηγορίες. Ανάλογα με την κατάστασή τους και τα χαρακτηριστικά των υλικών τους, είτε επαναχρησιμοποιούνται ατόφια είτε ανακυκλώνονται! Όλα τα παιχνίδια, μεταμορφώνονται σε παιδικά έπιπλα χάρη στα μαγικά μηχανήματα που βρίσκονται στο εργαστήριο του BlueCycle. Με άλλα λόγια, κάθε δωρεά παιχνιδιών είναι σημαντική! Δεν επεξεργαζόμαστε ακόμα αντικείμενα από λάστιχο, σιλικόνη και pvc, αλλά αγαπάμε έπιπλα και παιχνίδια που είναι φτιαγμένα από πολυπροπυλένιο, πολυαιθυλένιο και nylon (δηλαδή τα σκληρά πλαστικά) ως πρώτη ύλη μας!

Έχεις κι άλλες ερωτήσεις; Είμαστε στη διάθεση σου! για ό,τι άλλο θέλεις να συζητήσουμε σχετικά με το πρόγραμμα, τα παιχνίδια που θέλεις να μας δώσεις και ιδέες που έχεις για έναν καλύτερο κόσμο για μικρούς και μεγάλους!

Πηγή: BlueCycle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου