Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

SLYMS: "Κοινωνικο-πολιτισμική Μάθηση της Νεολαίας σε Κοινωνίες με κινητικότητα"

Το SLYMS, ακρωνύμιο για την "Κοινωνικο-πολιτισμική Μάθηση της Νεολαίας σε Κοινωνίες με κινητικότητα", είναι ένα πρόγραμμα Erasmus + που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστήμια, δήμοι και ΜΚΟ από την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη, η εφαρμογή και η αξιολόγηση ενός κοινωνικο-πολιτισμικού μοντέλου μη τυπικής και άτυπης μάθησης της νεολαίας σε κοινωνίες με κινητικότητα στην πολυγλωσσική και διαπολιτισμική εκπαίδευση στην Ευρώπη. Το έργο αναμένεται να συστηματοποιήσει τη μαθησιακή διαδικασία μέσω κοινωνικών διαπολιτισμικών εκδηλώσεων και να τις μετατρέψει σε μαθησιακές δυνατότητες για τους εργαζόμενους στον τομέα της νεολαίας και τα νεαρά άτομα με λιγότερες ευκαιρίες, δηλαδή τους νέους με πολιτισμικές διαφορές και κοινωνικά εμπόδια.

Με τον τρόπο αυτό, ένας από τους ειδικούς στόχους του έργου είναι η ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων, ο σύνδεσμος της οποίας θα παρατίθεται παρακάτω. Σ’ αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα θα βρείτε εκπαιδευτικούς πόρους που κατηγοριοποιούνται σε επτά δεξιότητες: Επικοινωνία, Συνεργασία, Κριτική Σκέψη, Ενσυναίσθηση, Διαπολιτισμική Ευαισθησία, Συμμετοχή στο δημόσιο χώρο και Αναστοχασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου