Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Κλειστά σχολεία-Lockdown: Ποιες ώρες θα γίνονται τα μαθήματα

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική - Οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, ενώ τα Δημοτικά θα λειτουργούν το μεσημέρι.

Σε πλήρη αναστολής λειτουργίας μπαίνουν όλα τα σχολεία της Αττικής, πλην της ειδικής αγωγής, καθώς το λεκανοπέδιο μπαίνει σε αυστηρότερο καθεστώς lockdown από το πρωί της Πέμπτης. Το νέο «lockdown» στα σχολεία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ για τις υπόλοιπες περιοχές τα μέτρα θα επανεξεταστούν στο τέλος της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της Αττικής, μόνο τα Λύκεια λειτουργούσαν με το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης, ενώ τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα Γυμνάσια λειτουργούσαν δια ζώσης με φυσική παρουσία.

Τα μαθήματα πλέον θα γίνονται πλέον διαδικτυακά, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία και η εκπαιδευτική τηλεόραση στην ΕΡΤ για τους μαθητές του δημοτικού.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, και εκτός απροόπτου, τα μαθήματα θα γίνονται το πρωί για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ενώ οι μαθητές του δημοτικού θα παρακολουθούν τα μαθήματα το μεσημέρι από τις 14:10 έως τις 17.20.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι απουσίες θα καταγράφονται κανονικά. Σημειώνεται ότι για τους γονείς θα δοθεί άδεια ειδικού σκοπού.

Ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει σχετικές εγκυκλίους για την λειτουργία των σχολείων, οι οποίες αναμένεται να επικαιροποιηθούν και να σταλούν εκ νέου στα σχολεία.

Πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου