Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ένα «Αερόστατο» για τα παιδιά που μένουν σπίτι

Παιχνίδια γνώσης για παιδιά σε τάμπλετ και υπολογιστή και ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου για ενασχόληση εν μέσω μέτρων λόγω κορονοϊού

Χάρη στις νέες τεχνολογίες υπάρχουν διέξοδοι για όσους, μικρούς και μεγάλους, μένουν στο σπίτι λόγω κορονοϊού. Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» προτείνει αφενός παιχνίδια γνώσης για παιδιά τριών έως επτά ετών και αφετέρου το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου, δύο υπηρεσίες που προέρχονται από τους ερευνητές του Κέντρου.

Το «Αερόστατο» περιλαμβάνει παιχνίδια γνώσης σε ταμπλέτα και υπολογιστή. Είναι μία εκπαιδευτική πύλη, ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά, μέσα από την οποία μπορούν να παίζουν και παράλληλα να μαθαίνουν. Στόχος είναι η ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων των παιδιών, καθώς και η ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσα από την ενίσχυση των νοητικών, συναισθηματικών, επικοινωνιακών και ψυχοκινητικών δεξιοτήτων τους.

Τα μικρά παιδιά εξοικειώνονται με βασικές έννοιες και αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από δραστηριότητες, οργανωμένες σε δέκα θεματικές ενότητες: Μαθηματικά, Σχήματα, Μουσική, Ο εαυτός μου και οι άλλοι, Βασικές έννοιες, Οι φωνούλες της γλώσσας, Ξένες γλώσσες, Ανακαλύπτω τον κόσμο, Διαβάζω και Γράφω. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.mikrapaidia.gr.

Επίσης, στο ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν σπάνιο και μοναδικό υλικό, όπως προγράμματα παραστάσεων, αποδελτίωση τύπου, φωτογραφικό υλικό, ηχητικά ντοκουμέντα από το 1955, βιντεοσκοπήσεις από το 1994 και μετά, καθώς επίσης μουσικές παρτιτούρες. Για τους μικρούς θεατές υπάρχουν διαθέσιμες παιδικές παραστάσεις υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κάρμεν Ρουγγέρη, της Μαριάννας Τόλη και άλλων.

Οι ενήλικοι μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις όπως η «Ορέστεια» του Γιάννη Κόκκου, το «Αγάπης Αγώνας Άγονος» του Στάθη Λιβαθινού, η θεατρική μεταφορά του «Τελευταίου Πειρασμού» από τον Σωτήρη Χατζάκη αλλά και ιστορικά ανεβάσματα της παγκόσμιας δραματουργίας. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nt-archive.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου