Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Η Revolut λανσάρει εφαρμογή για παιδιά

Η Revolut λανσάρει μια νέα εφαρμογή διαχείρισης χρημάτων για γονείς και παιδιά από 7 έως 17 ετών. Η εφαρμογή, που ονομάζεται Revolut Junior είναι σχεδιασμένη για να προωθήσει τις καλές συνήθειες στα παιδιά, όσον αφορά τα χρήματα, αλλά και να δώσει στους γονείς τη δυνατότητα να ελέγχουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους θέτοντας τις δικές τους παραμέτρους.

Μέσω της Revolut Junior, που είναι αρχικά διαθέσιμη σε κατόχους Premium και Metal λογαριασμών, αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα παιδιά μπορούν να ελέγχουν τα χρήματά τους και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για συναλλαγές, ενώ μαζί με το app λαμβάνουν και μια κάρτα Revolut Junior Visa. Οι γονείς, από την πλευρά τους, ελέγχουν τα έξοδα των παιδιών τους μέσω της βασικής εφαρμογής της Revolut, έχοντας τη δυνατότητα να τους στέλνουν χρήματα και να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους.

Η εφαρμογή, η οποία σταδιακά θα γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες, θα αποκτήσει σιγά σιγά περισσότερες λειτουργίες και επιλογές. Θα δίνει για παράδειγμα στα παιδιά τη δυνατότητα να θέσουν στόχους, να έχουν επιλογή αποταμίευσης, όρια συναλλαγών κ.ο.κ.

Ο Aurelien Guichard, product owner της Revolut Junior, δήλωσε σχετικά: “Η συζήτηση για τα χρήματα συνήθως ξεκινά από το σπίτι και πιστεύουμε ότι αυτές οι δεξιότητες αποκτώνται λίγο-λίγο, μέσα από την εμπειρία και με τη βοήθεια γονέων και κηδεμόνων. Η Revolut Junior ‘μεγαλώνει’ μαζί με τα παιδιά μέχρι αυτά να μπορούν να αποκτήσουν έναν κανονικό λογαριασμό 18+, ώστε όταν είναι ανεξάρτητα, να έχουν τις οικονομικές δεξιότητες και την παιδεία για να αποφύγουν πιθανά δαπανηρά λάθη”.

Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές Fintech Startups, όπως η Step και η PIXPAY, οι οποίες παρέχουν τραπεζικές υπηρεσίες αποκλειστικά για εφήβους. Η Revolut “ποντάρει” στο γεγονός ότι έχει ήδη μια βάση εκατομμυρίων πελατών οι οποίοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή της, επομένως η “διείσδυση” στο παιδικό/εφηβικό κοινό θα είναι πιθανότατα πιο εύκολη, από αυτή μιας οποιασδήποτε άλλης εταιρείας.

Επίσης, η Revolut ίσως φιλοδοξεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το πελατολόγιό της μερικά χρόνια, όταν τα παιδιά που χρησιμοποιούν Revolut Junior θα αρχίσουν να ενηλικιώνονται, καθώς -λογικά- η Revolut θα είναι η πρώτη τους επιλογή.

Πηγή: startupper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου