Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Έπειτα από 1 εβδομάδα που προσπαθούμε να διαβάσουμε τα παιδιά στο σπίτι… καταλαβαίνουμε!

Μία από τις μεγάλες επιπτώσεις της πανδημίας στην καθημερινότητά μας ήταν και το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας (μα και των περισσότερων χωρών του πλανήτη). Αυτό στην πράξη σημαίνει, έπειτα και από τις παραινέσεις του υπ. Παιδείας, ότι οι γονείς πρέπει να αναλάβουν τον ρόλο του δασκάλου στο σπίτι, αν όχι για να διδάξουν νέα πράγματα στο παιδί, πάντως σίγουρα για να κάνουν επανάληψη μαζί του στα μαθήματα, προκειμένου να μην χάσει την επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία και να μην ξεχάσει όσα έμαθε έως τώρα.

Λίγο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα για τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο, αφού αυτά έχουν αναλάβει και στέλνουν μέσω email επαναληπτικά μαθήματα στα παιδιά, προκειμένου να τα κάνουν στο σπίτι. Στα περισσότερα δημόσια σχολεία, όμως, δεν υπάρχει ακόμα αυτή η δυνατότητα, οπότε οι γονείς αναγκαζόμαστε είτε να βρίσκουμε και να εκτυπώνουμε μόνοι μας εκπαιδευτικό υλικό είτε να κάνουμε επαναλήψεις στα ίδια τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας.

Για κάποιους γονείς, η διαδικασία αυτή είναι σχετικά απλή, καθώς μπορεί να είναι συνηθισμένοι στο να διαβάζουν τα παιδιά τους, ενώ μπορεί να αποτελεί και έναν τρόπο να γεμίσουν τη μέρα. Για πολλούς, όμως, ειδικά για εκείνους που αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι, μπορεί να γίνει μεγάλος μπελάς –πόσο μάλλον αν και το ίδιο το παιδί δεν δείχνει πρόθυμο να συνεργαστεί.

Σε όποια κατηγορία γονιού κι αν ανήκουμε, όμως, είναι σχεδόν βέβαιο πως τώρα αντιλαμβανόμαστε πραγματικά πόσο σημαντικό έργο εκτελούν οι δάσκαλοι των παιδιών μας και πόση ευγνωμοσύνη τους χρωστάμε για όσα τους έχουν μάθει μέχρι σήμερα.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που παραδέχονται το παραπάνω συμπέρασμα δημόσια, μέσω Twitter, και επειδή αξίζει οι εκπαιδευτικοί που μας διαβάζουν να ακούσουν τα σχόλιά τους, σας παραθέτουμε ορισμένα παρακάτω:


«Προσπαθώ να διαβάσω ένα 6χρονο και ένα 8χρονο εδώ και 1 ώρα και 11 λεπτά. Οι δάσκαλοι θα έπρεπε να πληρώνονται με 1 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Ή την εβδομάδα.»

Σχόλιο στο οποίο άλλοι γονείς απάντησαν: «Φαντάσου να είχες 25 μέσα σε τάξη».

Άλλο σχόλιο λέει: «45 λεπτά διάβασμα με το παιδί μου και είμαι έτοιμη να πάρω τους δρόμους, παρά την καραντίνα!»


Μαμά στο εξωτερικό λέει: «Εμείς πάλι από διάβασμα πολύ γρήγορα το γυρίσαμε σε roller skating»


Και μία άλλη τουιτάρει: «Ο 8χρονος είναι ολόκληρος καλυμμένος με μπογιές και η 17χρονη κόρη μου δεν μου μιλάει, επειδή η πανδημία της καταστρέφει την κοινωνική της ζωή και αυτό προφανώς είναι δικό μου φταίξιμο».

Στις συζητήσεις που ανοίγονται στο Twitter επικροτώντας τους δασκάλους και αναγνωρίζοντας το έργο τους και το γεγονός, ότι σε όλους αξίζουν αυξήσεις, δεν θα μπορούσαν να μην παρέμβουν και ορισμένοι εκπαιδευτικοί, ένας εκ των οποίων γράφει:

«Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Δεν χρειαζόμαστε ένα εκατομμύριο ευρώ. Αρκεί ένας αξιοπρεπής μισθός, ώστε να μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κι άλλους δουλειές.»

Με πληροφορίες από το boredpanda.com
Πηγή: infokids

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου