Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Τα Παραολυμπιακά Αθλήματα θα γνωρίσουν 1.000 μαθητές της Σύρου

Ένα μάθημα διαφορετικό, μακριά από τα μαθητικά έδρανα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Σύρου!

Ένα από τα πιο χρήσιμα μαθήματα που μπορούν να δοθούν για τη ζωή, αυτό της συνεχούς προσπάθειας, παραδίδει ο παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, ο οποίος, μετά από την πρόσκληση του φίλου του Νίκου Ρούσσου, μετέχει στην σχετική εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του νησιού.

Με το μήνυμα πως πρέπει να προχωράμε, να παλεύουμε, να μην εγκαταλείπουμε ποτέ την προσπάθεια, παρά τις όποιες αντιξοότητες, σε ό,τι θέτουμε ως στόχο στη ζωή μας, ο Μάκης Καλαράς, με την στήριξη των ανθρώπων της Σύρου, θα επισκεφτεί το νησί μας, συμμετέχοντας σε ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα από την Δευτέρα, 06-05-2019 έως και την Πέμπτη 09/05/2019, θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ (Α’ Αίθουσα) ομιλίες για την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τα τροχαία ατυχήματα με κεντρικούς ομιλητές, το Μάκη και το Νίκο, δύο μαχητές της ζωής οι οποίοι θα μας παραδώσουν μαθήματα ζωής.

Μία ομιλία – ενημέρωση από τον παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά για τα αθλήματα που αγωνίζεται, παρέα με τον Νίκο Ρούσσο.

Επίσης θα γίνει παρουσίαση των Παραολυμπιακών Αθλημάτων από πέντε προπονητές των παρακάτω αθλημάτων και οι οποίοι θα δείξουν στα παιδιά τον τρόπο και τους κανόνες του κάθε αθλήματος (Μπάσκετ με αμαξίδιο, Πινγκ πονγκ με αμαξίδιο, Μπότσια, Γκολ μπολ, Αλπικό σκι, Θαλάσσιο σκι και Χειρίλατο)

Στο πλευρό των δύο φίλων μας, θα βρεθούν περισσότεροι από 1000 μαθητές των δημοτικών και Γυμνασίων της Σύρου, προκειμένου να ενημερωθούν, για τις αναπηρίες, την προσβασιμότητα, την οδηγική συμπεριφορά ως μέσο πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και τον εθελοντισμό.

Η εκδήλωση-ομιλία αποσκοπεί στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη, σε θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, οδηγικής συμπεριφοράς και εθελοντισμού.

Συμπαραστάτες αυτής της εκδήλωσης ο δήμος Σύρου-Ερμολυπολης, το so easy, το Δίκτυο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Αρειμάνιο, το Cyclades24.gr και η Blue Star Ferries.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη 8 Μαΐου στο Plaza πολυχώρο, ο Μάκης Καλάρας και ο Νίκος Ρούσσος θα μιλήσουν, επίσης για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την προσβασιμότητα των πόλεων σαν τουριστικό κριτήριο προσέλκυσης ατόμων με αναπηρία, το σεβασμό στο διαφορετικό βάσει των ικανοτήτων κάθε ανθρώπου, την κοινωνική παιδεία … στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Η εκδήλωση θα έχει συμβολική είσοδο 5 ευρώ., ενώ Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Δημήτρη Ρίζου.

Πηγή: cyclades24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου