Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ημερίδα για το ρόλο της ΕΛ.ΑΣ στην καθημερινότητα των ΑΜΕΑ



Στις «δράσεις και συνέργειες, οι οποίες σκοπό έχουν να διευκολύνουν τη ζωή των αναπήρων πολιτών, ώστε να μην υπάρχει καμία έκπτωση ως προς τα δικαιώματά τους στην καθημερινότητά τους», αναφέρθηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου σε δηλώσεις της, στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία».

Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορά στα άτομα με αναπηρία, την κοινωνική αστυνόμευση και πώς θα μπορούσε να διευκολυνθεί η ζωή τους από τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. όλο το 24ωρο.

Η κ. Παπακώστα – Σιδηροπούλου αναφέρθηκε στις υπηρεσίες για τους βαρήκοους με σύστημα της κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στις υπηρεσίες που παρέχει η Διεύθυνση Τροχαίας στους κινητικά ανάπηρους. Υπογράμμισε ακόμη ότι κλήθηκαν στην ημερίδα σχολεία, η εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς και η Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία, και συμπύκνωσε δύο βασικούς άξονες δράσεις. Ο πρώτος αφορά τη διαρκή προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να διευκολύνει τους πολίτες με αναπηρία στην καθημερινότητά τους και ο δεύτερος τη συμμετοχή της αστυνομίας στην εκπαίδευση των παδιών και των εκπαιδευτικών, ώστε να ενημερώνει γονείς, δασκάλους και παδιά στο πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους ανάπηρους συμμαθητές τους ή συμπολίτες τους. 

Παρών και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης 

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλους υπογραμμίζοντας πως «όλοι οφείλουμε να επιδεικνύουμε ευαισθησία, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να αναδεικνύουν ανεμπόδιστα τις πραγματικές ικανότητές τους». Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος συνεχάρη την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει προς την κατεύθυνση αυτήν, υπό την «ομπρέλα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι όλοι οι φορείς οφείλουν να συνεργάζονται για τη διαμόρφωση όρων που θα κάνουν στην πράξη αποτελεσματικότερες τις παρεμβάσεις οι οποίες απαιτούνται για τα άτομα με αναπηρίες.

Με αφορμή την Ημερίδα που πραγματοποίηθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, η ΕΛ.ΑΣ δημοσιοπόιησε το παραπάνω βιντεάκι.

Πηγή: newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου