Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας

Σημαντική δωρεά, που αφορά την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του σχολείου πραγματοποίησε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας.

Η δωρεά συγκεκριμένα αφορά 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 5 διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας τα οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της διδασκαλίας και για τις όποιες εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών του σχολείου.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου, “η δωρεά θα αξιοποιηθεί για την διδασκαλία των μαθημάτων στο σχολείο, την παράλληλη στήριξη, την ενισχυτική διδασκαλία, την διενέργεια σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, την διενέργεια καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως περιβαλλοντική εκπαίδευση, σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, αγωγής υγείας, πολιτισμικών δραστηριοτήτων και άλλων. Ακόμη θα συνεχιστεί υπάρχοντος αυτού του εξοπλισμού η διενέργεια Επιμορφωτικών Σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικών συναντήσεων για γονείς επειδή το 5Ο ΓΕΛ ως πιστοποιημένο Κέντρο επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών θα συνεργαστεί ακόμη περισσότερο με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και με άλλους φορείς για την διενέργεια σεμιναρίων και ομιλιών στον χώρο του Σχολείου.

Επίσης λόγω του ότι στον χώρο σχολείο λειτουργεί το μοναδικό στην Μεσσηνία Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού θα αξιοποιηθεί για τις δράσεις αυτού σχετικά με την ενημέρωση για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού γονέων και μαθητών όλης της Μεσσηνίας. Θα αξιοποιηθεί επίσης για τις ανάγκες του μοναδικού Εξεταστικού Κέντρου για Μαθητές με ειδικές ανάγκες στις πανελλήνιες εξετάσεις όλης της Μεσσηνίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου