Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Το update του YouTube Kids δίνει στα παιδιά τα δικά τους προφίλ και επεκτείνει τα στοιχεία ελέγχου

Το YouTube Kids, η φιλική προς το παιδί, πιο φιλτραρισμένη έκδοση του YouTube που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015, παίρνει μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση. Η ενημερωμένη εφαρμογή προσθέτει πολλές νέες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τη γηραιότερη βάση χρηστών της εφαρμογής.

Αυτές οι νέες λειτουργίες συμπεριλαμβάνουν νέα προφίλ που προσαρμόζονται ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης του παιδιού, καθώς και πρόσθετους ελέγχους ασφαλείας για γονείς και παιδιά. Το YouTube Kids είναι ένας ασφαλέστερος τρόπος να επιτρέπεται στα παιδιά να περιηγούνται στο YouTube σε σύγκριση με την πρόσβασή τους στην κύρια εφαρμογή.

Η εφαρμογή Kids έχει σχεδιαστεί με απλούστερη διασύνδεση, διασκεδαστική μουσική και επιλογή περιεχομένου κατάλληλου για παιδιά από εκδότες όπως η DreamWorks TV, η τηλεόραση Jim Henson, η ομάδα Mother Goose Club, ο Τομ και οι φίλοι, το National Geographic Kids, το Reading Rainbow και το Thomas the Tank Engine, μεταξύ άλλων.

Σε απάντηση σε παλαιότερες καταγγελίες, οι γονείς αργότερα είχαν τη δυνατότητα να αλλάξουν τις δυνατότητες αναζήτησης της εφαρμογής και να ορίσουν το δικό τους ιδιωτικό κωδικό πρόσβασης, αντί να χρησιμοποιήσουν την προεπιλεγμένη ρύθμιση, η οποία προφέρει τους αριθμούς ως λέξεις για την είσοδο των γονέων.

Στη νέα έκδοση, οι γονείς μπορούν πλέον να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους Google, προκειμένου να δημιουργήσουν προσαρμόσιμα προφίλ για το παιδί ή τα παιδιά τους.

Με βάση την ηλικία του παιδιού, το YouTube Kids θα αλλάξει τον τρόπο που φαίνεται. Αυτό θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους γονείς με πολλά παιδιά, αλλά και επειδή το YouTube Kids από μόνο του, από προεπιλογή, έμοιαζε με μια εφαρμογή που σχεδιάστηκε περισσότερο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και όχι για όλο το πλήθος παιδιών της σχολικής ηλικίας.

Με τα νέα προφίλ, τα νεώτερα παιδιά θα δουν μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί λιγότερο κείμενο, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν περισσότερο περιεχόμενο στις αρχικές τους οθόνες, λέει το YouTube.

Επιπλέον, τα παιδιά με αδελφούς ή αδελφές μπορούν να επιλέξουν να ορίσουν το δικό τους κωδικό πρόσβασης για να κρατήσουν τους άλλους έξω από το δικό τους λογαριασμό. (Οι γονείς, φυσικά, μπορούν να το παρακάμψουν αν χρειαστεί.)

Η εφαρμογή εισάγει επίσης μια νέα διαδικασία εγκατάστασης για τους γονείς, η οποία περιλαμβάνει πιο λεπτομερείς πληροφορίες για να τους βοηθήσει να κάνουν τις σωστές επιλογές που σχετίζονται με τις επιλογές γονικού ελέγχου, καθώς και να είναι πιο ενημερωμένοι για την εφαρμογή εν γένει.

Για παράδειγμα, μια νέα εισαγωγή εξηγεί στους γονείς ότι το YouTube δεν ελέγχει με μη αυτόματο τρόπο τα βίντεο στο YouTube Kids - πράγμα που σημαίνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα κάτι ακατάλληλο να περάσει από τα αυτοματοποιημένα φίλτρα του. Και περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορείτε να αποκλείσετε και να αναφέρετε τα βίντεο που περνούν.

"Θυμηθείτε ότι τα συστήματα μας δουλεύουν σκληρά για να φιλτράρουν πιο ώριμο περιεχόμενο από την εφαρμογή. Αλλά κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο ", γράφει ο Balaji Srinivasan, ο διευθυντής του YouTube για παιδιά, στο σημερινό blog post που αναγγέλλει την αναβαθμισμένη εφαρμογή.

Μια τελική οθόνη εγκατάστασης προσφέρει μια μεγαλύτερη εξήγηση ως προς το γιατί οι γονείς μπορεί να θέλουν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν την αναζήτηση, επιτρέποντας στους γονείς να κατανοήσουν καλύτερα τον κίνδυνο που σχετίζεται με αυτή την απόφαση.

Το YouTube αναφέρει ότι τώρα εργάζεται για έναν τρόπο να επιτρέψει στους γονείς να προσθέσουν περισσότερο περιεχόμενο στην εφαρμογή, αλλά δεν γίνεται λεπτομερής. Αν και το YouTube Kids μπορεί να μην είναι τέλειο, έχει αποδειχθεί δημοφιλές.

Η εφαρμογή φιλοξενείται σε 37 χώρες, έχει πάνω από 11 εκατομμύρια εβδομαδιαίως ενεργούς θεατές και έχει δει πάνω από 70 δισεκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή. (Τα νέα προφίλ παιδιών, ωστόσο, είναι διαθέσιμα μόνο σε επιλεγμένες χώρες για τώρα. Ο πλήρης κατάλογος είναι εδώ.)

Πηγή: techfreaks

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου