Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ποιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν ανά πίνακα και βαθμίδα

Έως και την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιούνται δηλώσεις περιοχών από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Με αφορμή ερωτήματα που διατυπώνονται από εκπαιδευτικούς προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι:
Α/θμια Εκπαίδευση:
Πίνακες Ειδικής Αγωγής. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί για ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης, ΚΕΔΔΥ και Παράλληλη Στήριξη. Για πρώτη φορά δίνονται όλα τα κενά της Ειδικής Αγωγής, ανεξαρτήτως προγράμματος, στην 1η φάση προσλήψεων και εξαλείφονται οι αδικίες που προκαλούσαν οι αποσπασματικές φάσεις προσλήψεων ανά διαφορετικό πρόγραμμα.
Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων για την Α/θμια Εκπαίδευση.
Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων στην Ειδική Αγωγή από τους πίνακες Γενικής μόνο στην περίπτωση που έχουν μείνει κενά από τη ροή των κύριων και επικουρικών πινάκων της Ειδικής Αγωγής.

Β/θμια Εκπαίδευση:
Πίνακες Ειδικής Αγωγής. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί για ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης και ΚΕΔΔΥ, μέχρι εξαντλήσεως των πινάκων. Τα κενά της Παράλληλης Στήριξης δεν υπολογίζονται επειδή είναι μειωμένου ωραρίου.
Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων για την Β/θμια Εκπαίδευση.
Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των υπολοίπων θέσεων σε ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης και ΚΕΔΔΥ, στην περίπτωση που έχουν μείνει κενά από τη ροή των κύριων και επικουρικών πινάκων της Ειδικής Αγωγής.
Πίνακες Ειδικής Αγωγής. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης.
Πίνακες Γενικής Εκπαίδευσης. Θα προσληφθούν εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης στην περίπτωση που έχουν μείνει κενά.

Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων: Δάσκαλοι και Φιλόλογοι αναπληρωτές αν δεν υπάρχουν μόνιμοι

Δημοσιεύτηκε σήμερα το ΦΕΚ για τη λειτουργία των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) για το 2017-2018. 

Σε περίπτωση αδυναμίας ορισμού μόνιμου εκπαιδευτικού ως υπεύθυνου, προσλαμβάνεται στην Δ.Υ.Ε.Π. και ορίζεται ως υπεύθυνος αναπληρωτής εκπαιδευτικός πλήρους ωραρίου, κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων ή κλάδου ΠΕ 02 Φιλολόγων, αντιστοίχως ανά βαθμίδα εκπαίδευσης. 

Η πρόσληψη ενός (1) αναπληρωτή εκπαιδευτικού, ως υπεύθυνου, διενεργείται σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης των εκπαιδευτικών στον οικείο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Οι ΔΥΕΠ μπορούν να στελεχώνονται και από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται και απασχολούνται σύμφωνα με τη διαδικασία και το ωράριο (πλήρες ή μειωμένο) που προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία. Επιπλέον, μπορεί να στελεχώνονται και από ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσλαμβάνονται και απασχολούνται, σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους, που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται σε ΔΥΕΠ δύνανται να διατίθενται, βάσει των εκάστοτε αναγκών της υπηρεσίας, από τη ΔΥΕΠ που αρχικώς τοποθετήθηκαν σε άλλη ΔΥΕΠ:
α) αρμοδιότητας του ίδιου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ με απόφαση των οικείων Διευθυντών Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου,
β) αρμοδιότητας άλλου ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ο χρόνος υπηρεσίας στις ΔΥΕΠ προσμετράται ως χρόνος διδακτικής προϋπηρεσίας.

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώνεται ότι η υποβολή Ηλεκτρονικών Αιτήσεων, για την πρόσληψη ωρομισθίου εκπαιδευτικού προσωπικού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τα ΙΕΚ του Οργανισμού έτους κατάρτισης 2017-2018, αρχίζει την Πέμπτη 31-08-2017 στις 8:00 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα 04-09-2017 στις 20:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου