Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Κλείνουν Δομή για παιδιά με βαριά αναπηρία

Να μη κλείσει, αλλά να αναβαθμισθεί η Δομή Αποθεραπείας – Αποκατάστασης παιδιών με βαριές αναπηρίες, που λειτουργεί στην περιοχή του Σκαραμαγκά, ζητούν οι γονείς και κηδεμόνες των τροφίμων, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για υποβάθμιση της Δομής.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για το θέμα.

«Η κυβέρνηση και η διοίκηση του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Αττικής επιμένουν στην απόφασή τους για το κλείσιμο του ιδρύματος χρόνιων παθήσεων Παίδων Σκαραμαγκά με πρόσχημα το απαξιωμένο των εγκαταστάσεων δηλώνει στον Αθήνα 9.84 9 ο Χάρης Χουρδάκης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και επισημαίνει ότι «οι εγκαταστάσεις βεβαίως έχουν σοβαρά προβλήματα αλλά η αιτία είναι η εγκατάλειψή τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, μέσω της υποχρηματοδότησης. Οι ελλείψεις δε σε προσωπικό είναι τραγικές, εκθέτοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και περιθαλπόμενους».

Η διοίκηση του ιδρύματος σχεδιάζει να μεταφέρει τους 28 εναπομέιναντες τρόφιμους, σε άλλο χώρο, στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου Λοιμωδών, όπου θα εξασφαλίσει, όπως ισχυρίζεται, καλύτερες συνθήκες.
«Γιατί δεν δίνουν τις ανάλογες πιστώσεις για την αναβάθμιση των υποδομών που θα επιτρέψει και την αύξηση των περιθαλπόμενων στο ίδιο το ίδρυμα του Σκαραμαγκά και για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες περίθαλψης των αναπήρων και εργασίας των εργαζομένων»; αναρωτιέται ο κ Χουρδάκης και τονίζει «με πρόσχημα την αποασυλοποίηση και προωθούν την δραστική συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και κοινωνικών υπηρεσιών, και οδηγούν τις οικογένειες στις ιδιωτικές δομές, που φυσικά οι τιμές είναι απαγορευτικές και φθάνουν τα 2000 ή 3000 ευρώ μηνιαίως».

Τα αιτήματα γονέων και φορέων:
-Να μην κλείσει το ίδρυμα Σκαραμαγκά.
– Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας Αττικής για να μπει τέρμα στην άθλια κατάσταση που υπάρχει στα ιδρύματα, να αναβαθμιστούν οι υποδομές, οι συνθήκες περίθαλψης των αναπήρων και των παιδιών του κέντρου αλλά και οι συνθήκες δουλειάς των εργαζομένων.
– Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών σε όλα τα ιδρύματα του κέντρου και την επιστημονική συγκρότηση των τμημάτων του.
– Να ανοίξουν όλες οι κλειστές πτέρυγες, που με την ανάλογη στελέχωση να μπορούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν στην περίθαλψη βαριά αναπήρων και οι οικογένειές τους αδυνατούν να τους στηρίξουν.

Καλλιόπη Ασλανίδου
Πηγή: Αθήνα 9.84

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου