Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Διεξάγει το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο Happily ever after

Στα πλαίσια του επιδοτούμενου Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Happily ever after, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου σε συνεργασία με τέσσερα σχολεία, δύο από την Ισπανία και την Ελλάδα και δύο από την Δανία και την Ισλανδία, θα προσπαθήσουν και φέτος να φτάσουν στην επιτυχία μέσα από κοινές δράσεις, ανακαλύπτοντας την χαρά μέσα από το σχολείο.

Στα δύο αυτά χρόνια οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων θα πραγματοποιήσουν μια έρευνα προβάλλοντας τη σημερινή σχολική ζωή τους με αυτή που είχαν οι γονείς και οι παππούδες τους. Επίσης, θα πραγματοποιήσουν μια σύγκριση ανάμεσα στις χώρες του Νότου με τις συνθήκες της γενικευμένης οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας και στις χώρες του Βορρά της ευμάρειας και ασφάλειας. Ταυτόχρονα οι μαθητές θα εκπαιδευτούν σε τεχνικές και μέσα κινηματογράφησης, αφού το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια ταινία για την ευτυχία, έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τα παιδιά, η οποία και θα πάρει μέρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο χαρακτηρίζεται ένα από τα πρωτοπόρα στη Δυτική Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, διεξάγει το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα Erasmus+ τα τελευταία τρία χρόνια, όμως αυτή την φορά συντονίζει την συνεργασία των τεσσάρων σχολείων σε αυτές της δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της σύμπραξης, στην πρώτη Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από τις 17 ως τις 20 Ιανουαρίου, συζήτησαν για τις δραστηριότητες που πρέπει να πραγματοποιηθούν από κοινού και αποφάσισαν για τις συναντήσεις με τους μαθητές. Επιπλέον, επισκέφτηκαν πολλές από τις τάξεις του σχολείου και συμμετείχαν σε δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά, γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τι σημαίνει φιλοξενία και πραγματική συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου