Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Κατέρριψε τα στερεότυπα και με 17.000 μόρια μπαίνει στο πανεπιστήμιο

Ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλες η εξαιρετική επίδοση που πέτυχε μαθητής ΕΠΑΛ του Πύργου, στις πανελλήνιες εξετάσεις που έλαβαν χώρα πριν από μερικές μέρες.

Όπως σημειώνει το ilia24.gr, πρόκειται για τον Δρόσο Κονδύλη, απόφοιτο του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, που κατάφερε αυτό που, όσοι δεν τον γνώριζαν, θεωρούσαν ακατόρθωτο: συγκέντρωσε πάνω 17.000 μόρια στις φετινές εξετάσεις.

Η επίδοσή του τού επιτρέπει την εισαγωγή σε όποια πανεπιστημιακή σχολή θελήσει να μπει.

Ο ίδιος, όπως δήλωσε, αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής».

Ο Δρόσος από παιδί έδινε τη μάχη του με την «κανονικότητα», έπρεπε να προσπαθεί στη νιοστή σε σχέση με τα άλλα παιδιά, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το Λύκειο για να πείσει για τις ικανότητες του. Να προσπαθεί χίλιες φορές περισσότερο να σπάσει τα τείχη της άγνοιας ορισμένων πάνω στο φάσμα του αυτισμού και ;o,τι αυτό συνεπάγεται.

Δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα.

Η ίδια έδωσε μάχες μόνη απέναντι σε όλο το κατεστημένο για να αλλάξει και στην εκπαίδευση και στη μικρή κοινωνία μας η νοοτροπία απέναντι σε αυτά τα «διαφορετικά» παιδιά.

Ανείπωτη και η δική της χαρά και συγκίνηση χθες, καθώς ο Δρόσος έδωσε τη δική του απάντηση σε όλους, ανατρέποντας τα «δεδομένα».

Πηγή: ilia24.gr via AthensVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου