Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

"Η Ελλάδα πάνω-κάτω": Παιχνίδι γεωγραφίας και φαντασίας για παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη, τα παιδιά ταξιδεύουν μέσα στο Ελληνικό τοπίο, ανακαλύπτουν τα πιο όμορφα στοιχεία της κάθε περιοχής, αφηγούνται ιστορίες και ψηφίζουν τον πιο αγαπημένο τους τόπο!

Το παιχνίδι ξεκινάει με μια λίστα από ξεχωριστούς ελληνικούς προορισμούς, μια λίστα με 20 περιοχές, που καλύπτουν όλες τις πτυχές της Ελληνικής γεωγραφίας.

Ο Κωστής Ζαφειράκης, με το δικό του ξεχωριστό ύφος, το χιούμορ του και τις άπειρες ιστορίες που έχει ζήσει μέσα από τις ταξιδιωτικές του τηλεοπτικές εκπομπές, προτρέπει τα παιδιά να θυμηθούν ωραίες ταξιδιωτικές ιστορίες και στο τέλος να ψηφίσουν τον πιο αγαπημένο τους ελληνικό τόπο.

Τα παιδιά προτείνουν αγαπημένους τους προορισμούς μέσα στην Ελλάδα, θυμούνται όμορφα μέρη, όπου έχουν ταξιδέψει- ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές που έχουν επισκεφθεί, χωριά και νησιά και πόλεις. Αφηγούνται ιστορίες, μιλάνε για τοπία, εικόνες, βουνά, θάλασσες, δρόμους, πλατείες, έθιμα, φαγητά, ανθρώπους... ταξιδεύουν με τη φαντασία τους στα πιο όμορφα τοπία του ελληνικού χάρτη!

Το παιχνίδι ξεκινά πάντα, με βάση μια λίστα 20 περιοχών, χωρισμένες σε κατηγορίες (νησιά, πόλεις, ορεινές περιοχές): Θεσσαλονίκη- Καβάλα-Ιωάννινα- Βόλος Βέροια- Τρίκαλα- Ξάνθη- Καστοριά Γρεβενά- Έδεσσα- Καρπενήσι- Πελοπόννησος Χαλκιδική- Κρήτη- Σαντορίνη- Αμοργός Ρόδος- Κέρκυρα- Αστυπάλαια- Ιθάκη

Τα παιδιά, με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη, κουβεντιάζουν γι’ αυτές, θυμούνται ιστορίες, ανακαλύπτουν την κάθε περιοχή χωριστά, με βάση τον ιστορικό-γεωγραφικό- πολιτισμικό της χαρακτήρα.

Στόχος είναι μέσα από την κουβέντα και τις διηγήσεις, να ανιχνεύσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε περιοχής και να ψηφίσουν την πιο αγαπημένη, σε κάθε κατηγορία.

Στον τελικό, μετά την πρώτη ψηφοφορία, από τις 20 περιοχές, τα παιδιά ξεχωρίζουν τις 5, οι οποίες και θα «κονταροχτυπηθούν» μέχρις εσχάτων, μέχρι να βρεθεί η μία και πιο αγαπημένη περιοχή μέσα στον ελληνικό χάρτη. Φυσικά χωρίς κανένα ίχνος αντιπαλότητας!

Μέσα από το χιούμορ, την ευρηματική σκέψη, τις ωραίες ταξιδιωτικές πληροφορίες, φτιάχνουμε το γοητευτικό προφίλ της Ελλάδας, ψηφίζοντας ταυτόχρονα για την περιοχή που αγαπάμε πιο πολύ (όχι την καλύτερη, αλλά την πιο αγαπημένη μας).

Η λίστα με τις 20 περιοχές δεν είναι πάντα η ίδια, εναλλάσσεται ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις μνήμες των παιδιών, ενώ στο τέλος, μέσα από ένα γρήγορο παιχνίδι ερωταπαντήσεων, πάνω σε όλα όσα έχουν συζητηθεί, 10 παιδιά κερδίζουν από ένα βιβλίο της επιλογής τους, μία προσφορά της Αλυσίδας Πολιτισμού «ΙΑΝΟΣ».

Info
Πού: TOMS flagship store | Τσιμισκή 81, Θεσσαλονίκη
Πότε: Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Διάρκεια: 2 ώρες (11:00 πμ – 13:00 μμ)
Τιμή εισιτηρίου: 5€/ άτομο (μικροί – μεγάλοι)
Πληροφορίες – κρατήσεις: Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 2310234222
Μέρος των εσόδων θα δοθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα.

ΝΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου