Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μαθήματα για... γιαγιάδες στα Γιαννιτσά

Στα θρανία ετοιμάζονται να καθίσουν οι γιαγιάδες στα Γιαννιτσά, προκειμένου να μάθουν πώς μπορούν να ανατρέφουν καλύτερα τα εγγόνια τους.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πέντε δωρεάν συναντήσεις διάρκειας 1,5 ώρας και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: “Πώς να συνεργαστώ καλύτερα με τους γονείς των εγγονών μου;”, “Πώς ν' αναγνωρίσω τις ανάγκες τους;”, “Πώς να βελτιώσω την επικοινωνία μου;” και “Θα είμαι καλή γιαγιά αν βάλω όρια και κανόνες; Ποια και πώς;”.

«Θα γίνονται συζητήσεις, κυρίως για το θέμα των ορίων. Γιατί οι γιαγιάδες είναι ανεκτικές; Μπορεί να ήταν αυστηρές με τα παιδιά τους όταν τα μεγάλωναν, αλλά με τα εγγόνια τους επειδή είναι δυο φορές παιδιά τους είναι πιο ελαστικές», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 fm ο κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, Λάζαρος Σιάντσης.

«Η γιαγιά έχει σημαντικό ρόλο σε μια οικογένεια. Μπορεί να έχει και πολλή εξουσία και είναι επικίνδυνο όταν υποκαθιστά το ρόλο της μητέρας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τις γιαγιάδες και όσους φροντίζουν τα μικρά παιδιά να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους, να οριοθετηθούν και οι ίδιοι και να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην οικογένεια «πρόσθεσε ο κ. Σιάντσης.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών η πρώτη ενημερωτική συνάντηση, με τους διοργανωτές να αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο από γιαγιάδες, αλλά και από παππούδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου