Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ελβετία: Εντολή σε μικρό μουσουλμάνο να δώσει το χέρι του σε δασκάλα

Εντολή να δώσει το χέρι του σε μια δασκάλα έδωσε σε έναν 15χρονο μουσουλμάνο ένα σχολείο στην Ελβετία. 

Η άρνηση του μικρού μουσουλμάνου, και του αδελφού του, για χειραψία με δασκάλες είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο 15χρονος είχε αρνηθεί το Μάιο να δώσει το χέρι του σε μια δασκάλα, δηλώνοντας ότι «το τελετουργικό αυτό είναι αντίθετο στο Ισλάμ». «Η φυσική επαφή με μέλος του αντιθέτου φύλου, απαγορεύεται από το Ισλάμ, εκτός αν είναι μέλος της οικογένειας» τόνισε. 

Το σχολικό συμβούλιο της πόλης της Βασιλείας απέρριψε την αίτηση των γονέων του να ανακληθεί η επίμαχη απόφαση για χειραψία. «Είναι δικαίωμα των δασκάλων να απαιτούν χειραψία» ανακοίνωσε σε ανακοινωθέν του. 

Η επικεφαλής του τμήματος Παιδείας της Βασιλείας εξήρε την απόφαση, αναφέροντας ότι το τελετουργικό μιας χειραψίας «είναι βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία και στην κουλτούρα μας». 

«Για μένα είναι ξεκάθαρο: Επιβάλλεται χειραψία – δεν υπάρχουν ‘αν’ και ‘αλλά’... Είναι θέμα σεβασμού των Ελβετικών παραδόσεων» ανέφερε μάλιστα η αξιωματούχος. 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ελβετικό σχολείο αρχικά προσπάθησε να προχωρήσει σε συμβιβασμό που συνάντησε αντιδράσεις, καθώς αποφάσισε ότι οι μαθητές δεν θα χρειάζεται να κάνουν χειραψίες με δασκάλες, αλλά μόνον με δάσκαλους... 

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου