Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Renumber: Η εφαρμογή που βοηθά τα παιδιά να απομνημονεύουν τους αριθμούς των κινητών των γονιών τους

Μία εφαρμογή για το κινητό, που βοηθά τα παιδιά να απομνημονεύσουν τον αριθμό τηλεφώνου των γονιών τους, εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe).

Το Remumber, όπως ονομάζεται, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να απομνημονεύσουν σταδιακά σχετικούς αριθμούς τηλεφώνου, επιτρέποντάς τους να ασκούν έναν συγκεκριμένο αριθμό δεκάδες φορές την ημέρα. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου που χρειάζεται να θυμούνται τα παιδιά ως κωδικό για ξεκλείδωμα του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ. Τα παιδιά απομνημονεύουν τον αριθμό σταδιακά: Τα πρώτα τέσσερα ψηφία πρέπει το παιδί να τα μάθει απέξω και στη συνέχεια αν έχει κολλήσει και χρειάζεται μία ένδειξη για τα επόμενα νούμερα, τότε οι υπόλoιποι αριθμoί φωτίζονται. Όταν το παιδί επιτύχει την απομνημόνευση ολόκληρου του κωδικού, οι γονείς ενημερώνονται μέσω e-mail και μπορούν στη συνέχεια να εισάγουν έναν νέο αριθμό για να απομνημονεύσει, να αφήσουν τον αρχικό αριθμό ή τέλος να απεγκαταστήσουν την εφαρμογή.

Όπως επισημαίνει η γγ της Ομοσπονδίας, Ντελφίν Μοράλις, «με την εφαρμογή επιδιώκουμε να εστιάσουμε την προσοχή των γονέων για την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών και για την πρόληψη της κατάστασης πανικού, βοηθώντας άμεσα τα παιδιά. Γνωρίζοντας έναν αριθμό τηλεφώνου απέξω μπορεί να βοηθήσει στην ασφάλεια των παιδιών, όταν οι γονείς δεν είναι κοντά».

Στην Ελλάδα, αυτή την προσπάθεια συντονίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», ως ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.

Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες του Android.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου