Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Code-a-Pillar: Διδάσκει σε μικρά παιδιά τα βασικά του προγραμματισμού

Ένα φανταστικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 χρονών παρουσίασε η Fisher-Price στην έκθεση CES 2016 στο Λας Βέγκας. Σκοπός του Code-a-Pillar είναι να τα διδάξει τα βασικά του προγραμματισμού αλλά και γενικότερα να τα βοηθήσει να αναπτύξουν τις ικανότητες τους για την επίλυση μικρών προβλημάτων.


Το Code-a-Pillar είναι ένα αρθρωτό παιχνίδι σε σχήμα κάμπιας το οποίο χωρίζεται σε 8 κομμάτια που διαφοροποιούνται από μία εντολή-σήμα στο πάνω μέρος τους. Ανάλογα με την σειρά που τοποθετούνται τα κομμάτια της κάμπιας αλλάζει και η συμπεριφορά της.

Μπορεί να κινηθεί δεξιά, αριστερά, μπροστά, να παράγει κάποιο ήχο κ.α. Τα κομμάτια ενώνονται με μία θύρα usb, τα παιδιά μπορούν να τα τοποθετήσουν με όποια σειρά θέλουν και αφού πατήσουν το κεντρικό κουμπί, η κάμπια θα πρέπει να συμπεριφερθεί σύμφωνα με τις εντολές που έδωσαν. Μπορεί το concept να μην σχετίζεται ακριβώς με τον προγραμματισμό, η βάση της σκέψης που ακολουθεί το παιδί όμως είναι η ίδια.

Το νέο παιχνίδι της Fisher-Price έρχεται μαζί με μία εφαρμογή που σου δίνει ιδέες για περαιτέρω πειράματα αλλά και για συνεργασία με άλλα παιδιά που έχουν αγοράσει το Code-a-Pillar. Πέρα από τα βασικά κομμάτια που περιλαμβάνει το βασικό πακέτο του παιχνιδιού, η εταιρία θα διαθέσει και επιπλέον κομμάτια για περισσότερες δυνατότητες.

Όσοι θέλετε να αγοράσετε αυτό το πολύ όμορφο και έξυπνο παιχνίδι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το Φθινόπωρο του 2016 και να πληρώσετε περίπου 50 δολάρια, ενώ η τιμή των επιπλέον κομματιών δεν έχει ανακοινωθεί.

Διαβάστε όλα τα νέα από την έκθεση CES 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου