Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το «Κουτί της Αλμπέρτα» ανάσα βοήθειας στους νέους γονείς του Καναδά

Το «Κουτί της Αλμπέρτα» περιέχει όλα όσα θα χρειαστούν δύο νέοι γονείς τον πρώτο μήνα που θα έλθουν σπίτι με το νεογέννητο παιδάκι τους. Πάνες, σαμπουάν, κουβερτούλες, ενημερωτικά βιβλία, ακόμη και το ίδιο το κουτί ενισχυμένο με στρώμα στον πάτο, μετατρέπεται σε ένα αναπαυτικό κρεβατάκι για τις πρώτες εβδομάδες του μωρού.


Το «Κουτί της Αλμπέρτα» αποτελεί ουσιαστικά μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που ξεκίνησε στον Καναδά εδώ και λίγο καιρό, το «Welcome to Alberta parenthood» και στο οποίο κάθε μέλλουσα μανούλα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή. Σε κάθε συμμετέχουσα, το πρόγραμμα αποστέλλει μετά τον ερχομό του παιδιού, αυτό το κουτί γεμάτο με όλα όσα χρειάζεται το βρέφος και η μητέρα του, αλλά και με ενημερωτικά βιβλιά και φυλλάδια, που θα αποδειχθούν σωτήρια ειδικά τις πρώτες αγχωτικές μέρες.

Η Lindsey Cybulskie ήταν πολύ αγχωμένη πριν το ερχομό της κορούλας της, που σήμερα είναι δύο μηνών. Για το λόγο αυτό η αδελφή της, Tannis Smith σκέφτηκε να την γράψει στο εν λόγω πρόγραμμα, κάτι τελικά που απ’ ό,τι λέει και η ίδια στο βίντεο, την βοήθησε πολύ ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό στο σπίτι με το νεογέννητο.

Η πρακτική αυτή είναι γνωστή στη Φινλανδία εδώ και 75 χρόνια. Το φινλανδικό κράτος δαπανά κάθε χρόνο ένα κονδύλι, προκειμένου οι νέες μανούλες να προμηθευτούν ένα παρόμοιο κουτί, κι έτσι κάθε παιδί στη χώρα να έχει την ευκαιρία να κάνει ισότιμο και αξιοπρεπές ξεκίνημα στη ζωή του.

Πηγή: CBC via Reporter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου