Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Πρόγραμμα «Ψυχολόγοι στα Σχολεία» στον δήμο Δήμο Αγίου Βασιλείου

Τη συνέχιση του προγράμματος «Ψυχολόγοι στα Σχολεία» αποφάσισε ο δήμος Αγίου Βασιλείου, καθώς το πρόγραμμα που ξεκίνησε πέρυσι, έτυχε μεγάλης αποδοχής από την τοπική κοινωνία, ενώ φάνηκε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα ψυχολόγων στα σχολεία.

Στη σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο αντιδήμαρχος παιδείας Αγίου Βασιλείου Αντώνης Τσουρδαλάκης, επισημαίνεται: «Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και το τμήμα Παιδείας με αίσθημα ευθύνης αλλά και ενδιαφέροντος για τους μαθητές του αλλά και τις οικογένειες τους, στη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους 2015-2016 υλοποίησε καινοτόμο ειδικό πρόγραμμα παρουσίας και δράσης Ψυχολόγων στα σχολεία της εμβέλειάς του.

Τα θέματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ψυχολόγοι ήταν ποικίλα και σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρά, κάτι που υποστηρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ειδικών ψυχικής υγείας μέσα στον σχολικό χώρο, με στόχο να στηρίζουν με τις γνώσεις τους και με κατάλληλη παρέμβαση, όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά κυρίως τους μαθητές ώστε να αναπτύξουν τις καλύτερες δεξιότητες για τη σχολική επιτυχία, την κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα έτυχε καθολικής αποδοχής από την κοινωνία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, στοιχείο που αποτυπώθηκε και εγγράφως σε όλες τις εκθέσεις αξιολόγησης από όλους τους συλλόγους διδασκόντων αλλά και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, οι οποίοι ζητούν τη συνέχιση και ενίσχυση του προγράμματος.

Μετά και τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την συνέχισή του.

Οι Ψυχολόγοι θα έχουν ως έργο τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, καθώς και την ατομική συμβουλευτική- υποστήριξη αυτών, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Έργο των ψυχολόγων επίσης θα είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της οικογένειας αλλά και του σχολείου.

Οι σχετικές εγκρίσεις εισόδου των ψυχολόγων στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας του Δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν ήδη υπογραφεί από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή».

Πηγή: GoodNet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου