Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Χανιά: Μεγάλο ενδιαφέρον για περιβαλλοντικά προγράμματα από σχολεία

Σε αναμονή βρίσκονται τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τον πλήρη προγραμματιμσό των δράσεων τους την φετινή σχολική χρονιά, αφού περιμένουν την κατάθεση του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης μέσα στο Οκτώβριο και την ψήφιση του μέχρι τα Χριστούγεννα, το οποίο θα προβλέπει τις αλλαγές και τα κονδύλια που θα δοθούν στα Κέντρα για να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπα το έργο τους. Το ενδιαφέρον όμως είναι μεγάλο αφού ήδη δέκα σχολεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στα προγράμματα του ΚΠΕ Βάμου μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ περιμένουν την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου για τον προγραμματισμό και της υπόλοιπης νέας σχολικής χρονιάς.

Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν σε εκδήλωση που πραγματοποιηθήκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, εκεί όπου έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και από τα τέσσερα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Κρήτης: των Χανίων που λειτουργεί στο Βάμο, του Ρεθύμνου στα Ανώγεια, του Ηρακλείου στις Αχάρνες και του Λασιθίου που λειτουργεί στη Ιεράπτερα.Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις και των περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματίσει οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο υπεύθυνος του Κέντρου Περιββαλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου Φώτης Ποντικάκης τόνισε ότι « ο στόχος την εκδήλωσης μας είναι διπλός, από την μία για να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τα προγράμματα ώστε να μπορέσουν να προγραμματίσουν τις επισκέψεις τους στα κατά τόπους Κέντρα και από την άλλη να δούμε ποιες συνεργασίες μπορούν να προκύψουν μεταξύ Κέντρων της Κρήτης και σχολείων».
Ο κ. Ποντικάκης έκανε και μια συνολική αποτίμηση των δράσεων του ΚΠΕ Βάμου υπογραμμίζοντας ότι «από το 2011 μέχρι και σήμερα πάνω από 20.000 παιδιά και ενήλικες έχουν περάσει από εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου μας. Τα 15.000 ήταν παιδιά και οι υπόλοιποι ενήλικες, (εκπαιδευτικοί – πολίτες). Πέρσυ μόνο είχαμε 60 σχολικές ομάδες απ΄ όλη την Ελλαδα, που συμμετείχαν, είτε σε μονοήμερα προγράμματα, ενώ όσα σχολεία συμμετείχαν στα διήμερα προγράμματα, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τα φιλοξενήσαμε στο Παρθεναγωγείο του Βάμου, που μας έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αποκορώνου». «Μια από τις ποιο σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις πραγματοποιήθηκε το περασμένο Φεβρουάριο, στα πλαίσια του θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών, δράση την οποία συντόνισε το ΚΠΕ Βάμου.Σ’ αυτή συμμετείχαν με ταυτόχρονη δράση, σε όλα τα Κέντρα της Κρήτης, πάνω από 2000 μαθητές και εκπαιδευτικοί»,κατέληξε ο κ. Ποντικάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου