Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Βόλβη: «Κόβουν» το σχολείο στα παιδιά τους για να μην έχουν πρόσφυγες συμμαθητές

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχωρούν γονείς παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη δήμου Βόλβης. Αποφάσισαν να μην στείλουν τους μαθητές στο σχολείο αντιδρώντας έτσι στην κοινή φοίτηση των παιδιών τους με πρόσφυγες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης δήλωσε:

«Ήλθαν στο σχολείο 13 από τους 130 μαθητές σήμερα. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αύριο θα έλθουν κανονικά όλα τα παιδιά. Πάντως και σήμερα τα μαθήματα γίνονται κανονικά, για τα παιδιά που ήλθαν» .

Παρά τις φωνές των γονέων για μη ενημέρωσή τους για τα προσφυγόπουλα, ο κ. Τσιομπάνης ξεκαθάρισε πως αμέσως μετά την ενημέρωσή του στο μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, συγκάλεσε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Τόσο για τηνεμβολιαστική κατάσταση των παιδιών προσφύγων που θα έρχονταν στο σχολείο, όσο και για τις νομικές διαστάσεις του ζητήματος.

Χθες χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τα μικρά προσφυγόπουλα και στην υποδοχή τους βρέθηκε ο περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδη.

Ερωτώμενος για το θέμα εξέφρασε την απορία του, καθώς το σχολείο, όπως είπε ο ίδιος «δεν είναι καν ολοήμερο τα παιδιά δεν συναντιούνται καν στην αυλή. Στις 1:15 τελειώνει το πρωινό πρόγραμμα και στις 2 έρχονται τα παιδιά από τις δομές φιλοξενίας».

«Μιλήσαμε με τους γονείς και για τα θέματα ασφάλειας και υγιεινής, παρόλα αυτά υπάρχουν μεμονωμένοι γονείς που συνεχίζουν να αντιδρούν», είπε ακόμη.

Ο κ. Ανανιάδης χαρακτήρισε εξαιρετική την πρώτη μέρα των παιδιών στο σχολείο. «Όλα πήγαν καλά, ήταν μία μέρα εξοικείωσης με τους χώρους, πήραν βιβλία, γνώρισαν τους δασκάλους». Στο σχολείο της Σταυρούπολης ιδιαίτερη χαρά έδωσε στα παιδιά μία επίδειξη πειραμάτων Φυσικής και χρήσιμα για το συγκεκριμένο μάθημα δώρα που έλαβαν.

Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων βρίσκονται ήδη στα κέντρα φιλοξενίας ώστε να καταγράψουν τον αριθμό των παιδιών, να εξετάσουν την πορεία των εμβολιασμών τους αλλά να ερευνήσουν γιατί παιδιά που έπρεπε να πάνε από χθες στο σχολείο, δεν το έκαναν.

«Οι γονείς ζητούν να παραμείνουν τα παιδιά στο hot spot, εκεί που είναι οι γονείς τους, να ιδρυθεί σχολείο με οποιονδήποτε τρόπο και δεν τους θέλουμε στην ευρύτερη κοινωνία», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προφήτη, Αθανάσιος Καραγούλιας. Για το θέμα κατατέθηκεεναλλακτική πρόταση «να πάνε τα παιδιά των προσφύγων σε διπλανό χωριό, στον Ευαγγελισμό ή τη Νυμφόπετρα».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγούλια 7 μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παραιτήθηκαν τα 4 και το νέο Δ.Σ. θα αποφασίσει αν θα υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις και τη μορφή με την οποία αυτές θα εκφραστούν.

Συνολικά είναι 19 τα σχολεία που θα φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων. Αναρτήθηκαν αναλυτικά στο ΦΕΚ.

Δερβένι Ίλιον: 67Ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σταυρούπολής Θεσσαλονίκης

Ελαιώνας: 66Ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αθηνών – « Αριστόκλειο», 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ταύρου – Αθηνά Χατζηεσμέρ, 72ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών – Ανδρέας Κάλβος, 81ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 87ο Ολοήμερο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου

Κόνιτσα: 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας και Ημερήσιο Γυμνάσιο Κόνιτσας Ιωαννίνων

Λαγκαδίκια: Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδίκιων, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη – Εγνατίας και Ημερήσιο Γυμνάσιο Κορώνειας «Κώστας Θεοδωρίδης»

Λαύριο Αγροτική Τράπεζα: 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λαυρίου, 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λαύριο και 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Λαυρίου

Ριτσώνα: Ολοήμερο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Βαθέως Αυλίδας, Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Αυλίδας και 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Χαλκίδας Εύβοιας

Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου