Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Παιδιά ζωγράφισαν τους πελαργούς του Εθνικού Πάρκου Μακεδονίας-Θράκης

Για τέταρτη συνεχή χρονιά και με μεγάλη επιτυχία, διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας, Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση απονομής των βραβείων για τον διαγωνισμό, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Οι φίλοι μας οι Πελαργοί στο ΕΠΑΜΑΘ» και συμμετείχαν παιδιά ηλικίας 11 και 12 ετών από τους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

Φέτος τα έργα ζωγραφικής των μικρών καλλιτεχνών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έφτασαν τα 327. Έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό παιδιά και από τους τρεις νομούς και συγκεκριμένα συμμετείχαν 95 παιδιά από 17 σχολικές μονάδες της ΠΕ Ξάνθης, 81 παιδιά από 10 σχολικές μονάδες της ΠΕ Καβάλας και 151 παιδιά από 12 σχολικές μονάδες της ΠΕ Ροδόπης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΠΑΜΑΘ Δρ. Μάνος Κουτράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ξάνθης κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο Επιμελητής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης και ζωγράφος κ. Κρυωνάς Σεργκενλίδης και πλήθος κόσμου που ήρθε να θαυμάσει τα έργα των παιδιών και να παρακολουθήσει την εκδήλωση της απονομής βραβείων στους τρείς νικητές του φετινού διαγωνισμού.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους:
Αχιλλέα Δελημπαλτά, από το 6ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, 1ο Βραβείο – με δώρο ένα τάμπλετ.
Ευαγγελία Δρίγγα, από το δημοτικό σχολείο Αβάτου, 2ο βραβείο – με δώρο ένα πλήρες σετ ζωγραφικής.
Νικολέτα Σιδερά, από το 4ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, 3ο βραβείο – με δώρο ένα σετ ζωγραφικής.

Οι νικητές μαζί με τα δώρα τους, παρέλαβαν και από ένα μπλουζάκι με την εκτύπωση του έργου τους. Όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση πήραν από ένα αναμνηστικό καπελάκι, από έναν Έπαινο Συμμετοχής καθώς και τις παιδικές εκδόσεις «Μαθαίνω τα πάντα για το Δέλτα Νέστου» και «Μαθαίνω τα πάντα για τις λίμνες Βιστωνίδα – Ισμαρίδα». Εκπρόσωποι από τα σχολεία των νικητών παρέλαβαν από ένα βραβείο, «Τιμής Ένεκεν» για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και τέλος, σε όλα τα παιδιά που μας τίμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους θα αποσταλούν Έπαινοι Συμμετοχής.

Ο Φ.Δ. Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, θέλει να ευχαριστήσει θερμά, για ακόμη μία χρονιά, την επιτροπή αξιολόγησης των έργων ζωγραφικής, η οποία αποτελούνταν από τους κ.κ. Κρυωνά Μενεσίδη, Επιμελητή της Δημοτικής Πινακοθήκης Ξάνθης και ζωγράφο, Ιωάννη Μενεσίδη, ζωγράφο και ιατρό και Σάββα Μιχαηλίδη, Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης.

Τέλος ο ΦΔ θέλει να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά που έκαναν αξιέπαινη προσπάθεια και δημιούργησαν ένα έργο για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, να ευχαριστήσει τους δασκάλους που καθοδήγησαν τους μικρούς μας φίλους, να ευχαριστήσει θερμά τους υπεύθυνους της Δημοτικής Πινακοθήκηςγια την παραχώρηση της αίθουσας για ακόμη μία χρονιά και γενικά να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέλαβαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου