Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Πέντε λόγοι να στείλετε τα παιδιά σας κατασκήνωση αυτό το καλοκαίρι

Αμφιταλαντεύεστε αν πρέπει ή όχι να στείλετε το παιδί σας κατασκήνωση αυτό το καλοκαίρι; Πριν πάρετε την απόφασή σας, μάθετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μπορεί να αποκομίσει το παιδί από αυτή την εμπειρία.

Στην κατασκήνωση τα παιδιά…

Κάνουν σωματικές δραστηριότητες 
Στο σπίτι τις περισσότερες ώρες τα παιδιά κάθονται κι εσείς αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τα απασχολήσετε δημιουργικά. Η κατασκήνωση όμως προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία για δράση. Τρέξιμο, κολύμπι, άλμα, πεζοπορία, αναρρίχηση, είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά.

Απομακρύνονται από την τεχνολογία
Μόνο καλό μπορεί να κάνει το διάλειμμα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα κινητά τηλέφωνα, το Διαδίκτυο. Τα παιδιά κάνουν πραγματικές δραστηριότητες και βιώνουν πραγματικά συναισθήματα. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γίνονται πιο ανεξάρτητα
Η κατασκήνωση είναι το ιδανικό μέρος για τα παιδιά για να πάρουν για πρώτη φορά αποφάσεις για τον εαυτό τους, χωρίς την καθοδήγηση των γονέων. Μαθαίνουν να ικανοποιούν μόνα τις ανάγκες τους και ανακαλύπτουν νέες πτυχές της προσωπικότητάς τους, αξιοποιώντας έτσι τις ικανότητες και δεξιότητές τους.

Μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδα
Στη παιδική κατασκήνωση, κανένα παιδί δεν νιώθει μοναξιά ούτε για ένα λεπτό. Είναι το ιδανικό μέρος για κοινωνικοποίηση, ομαδικά παιχνίδια και ανάπτυξη φιλιών. Μαθαίνουν επίσης να συνεργάζονται, να κάνουν υποχωρήσεις και να σέβονται ο ένας τον άλλον. Μοιράζονται τις δουλειές, αναλαμβάνουν ευθύνες , επιλύουν τις διαφωνίες και βλέπουν από «πρώτο χέρι» τι σημαίνει ειλικρινής επικοινωνία. Η κατασκήνωση ενισχύει το ομαδικό πνεύμα!

Κάνουν πραγματικούς φίλους
Στην κατασκήνωση τα παιδιά κάνουν τους καλύτερους φίλους. Απαλλαγμένα από τις κοινωνικές προσδοκίες που τα πιέζουν στο σχολείο, η κατασκήνωση ενθαρρύνει τα παιδιά να χαλαρώσουν και να αναπτύξουν εύκολα φιλίες. Γέλιο, χαρά, παιχνίδι κάθε μέρα! Τι άλλο μπορεί να θέλει ένα παιδί;

Πηγή: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου