Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παιδιά- “εγκληματίες” κάτω των 10 ετών συλλαμβάνονται για φόνους στην Μεγάλη Βρετανία

Περισσότερα από 1,500 παιδιά έχουν συλληφθεί για εγκλήματα με τη χρήση όπλου το διάστημα 2013-2015. Τα ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν ακόμη πως τουλάχιστον 506 παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν κατηγορηθεί και έχουν σταλεί στο δικαστήριο στην Μεγάλη Βρετανία. Στο Nottinghamshire, πιο συγκεκριμένα έχουν γίνει συλλήψεις 7 παιδιών κάτω των 11 ετών.

Τα στοιχεία της έρευνας ήρθαν στο φως από την κυβερνητική αμερικανική αρχή του Freedom of Information Act, τα οποία αποκάλυψαν τον ανησυχητικό αριθμό των 506 ανήλικων παιδιών τα οποία έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή, από όπλα αέρος μέχρι και απομιμήσεις όπλων από το διάστημα του Ιανουαρίου του 2013 μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα νούμερα αποδεικνύουν ραγδαία αύξηση της κλίμακας του 20% το διάστημα μεταξύ 2014-2015.

Η μεγαλύτερη βρετανική αστυνομική δύναμη, η Scotland Yard, σύμφωνα με την δημοσίευση της βρετανικής Daili Mail τόνισε ότι 30 από τα 679 παιδιά που έχουν συλληφθεί με κατηγορίες για διάπραξη εγκλημάτων από παράνομη οπλοκατοχή ήταν κάτω των 13 ετών.

Ταυτόχρονα στοιχεία της αστυνομίας του West Midlands αναφέρουν ότι τουλάχιστον 83 νεαρά αγόρια και ένα κορίτσι έχουν κατηγορηθεί με ανάλογες κατηγορίες από το 2013, συμπεριλαμβανομένων ενός 11 χρόνου αγοριού το 2015, ενός 12 χρόνου αγοριού το 2013 και 8 ακόμη αγοριών ηλικίας 13 ετών.

Από όλα αυτά τα στοιχεία τα περισσότερα παιδιά έχουν κατηγορηθεί εκτός των άλλων και από προσπάθειες ληστείας, παράνομης οπλοκατοχής σε δημόσιο χώρο, παράνομων εκβιασμών, τραυματισμών και ψεύτικων φυλακίσεων.

Οι πραγματικοί αριθμοί ωστόσο, ενδέχεται να είναι και μεγαλύτεροι, καθώς αστυνομικές δυνάμεις, όπως αυτή της Greater Manchester Police, η οποία εξερευνούσε υποθέσεις από διάφορες συμμορίες που σχετίζονται με πολλούς πυροβολισμούς, και η Police Scotland δεν έδωσαν στοιχεία για την υπόθεση.

Η ιστορία του 20 χρόνου αγοριού Dorrie McKie, ο οποίος είχε πυροβοληθεί το 1999 στο Manchester, φαίνεται να έχει επηρεάσει πολλά παιδιά στο να οπλοφορούν όπως σημειώνει ο αδερφός του αδικοχαμένου παιδιού.

Τέλος, μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης μητέρων εναντίον της βίας ” Mothers Against Violence” τόνισε πως όσο περισσότερα όπλα υπάρχουν μέσα στην κοινότητα τόσο πιθανότερο θα είναι και το να βλέπουμε μικρά παιδιά να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Ακόμη υποστηρίζει πως οι περισσότερες συμμορίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν παιδιά εξαιτίας του ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν από την αστυνομία. Επίσης για τα περισσότερα παιδιά η κατοχή όπλου είναι σαν μια μορφή επίδειξης και ενός ανώτερου status, το οποίο τους κάνει να νιώθουν υπεροχή καθώς ο κόσμος τους φοβάται. Η επιλογή τους φυσικά αυτή μπορεί να καταστρέψει την ίδια τους την ζωή.

Children as young as TEN are among more than 1,500 British youngsters arrested for gun crimes over three years

Πηγή: mononews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου