Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παιδιά με σύνδρομο Cushing έχουν υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας

Παιδιά με σύνδρομο Cushing μπορεί ενδεχομένως να έχουν υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας όπως και κατάθλιψης, άγχους και άλλων ψυχικών παθήσεων, καιρό μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Κωνσταντίνος Στρατάκης, του Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, National Institutes of Health, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι γιατροί που φροντίζουν νέους ανθρώπους με σύνδρομο Cushing θα πρέπει να εξετάζουν τους ασθενείς τους για ψυχικές νόσους που σχετίζονται με την κατάθλιψη μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της νόσου.

Πρόσθεσε ότι οι ασθενείς μπορεί ενδεχομένως να μην ενημερώνουν τον γιατρό τους ότι αισθάνονται θλίψη, επομένως είναι καλή ιδέα για τους γιατρούς να εξετάζουν τους ασθενείς προληπτικά για κατάθλιψη και σχετικές παθήσεις.

Οι ερευνητές επισκόπησαν περιστατικά παιδιών και νέων που ακολούθησαν αγωγή για το σύνδρομο από το 2003 έως το 2014, συνολικά 149 ασθενείς.

Ανακάλυψαν ότι μήνες μετά την αγωγή, 9 παιδιά είχαν αυτοκτονικές σκέψεις και εμφάνισαν ξεσπάσματα θυμού και οργής, κατάθλιψη, ευερεθιστότητα και άγχος. Από αυτά, 7 εμφάνισαν συμπτώματα εντός 7 μηνών από την αγωγή.

Δυο άλλα άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα τουλάχιστον 48 μήνες μετά την αγωγή.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι παιδιά με σύνδρομο Cushing συχνά εμφανίζουν ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές και τείνουν να θέλουν σε μεγάλο βαθμό να πετύχουν στο σχολείο. Μετά την αγωγή, ωστόσο, εμφανίζουν κατάθλιψη και άγχος.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics.

Πηγή: iatronet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου