Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Θαλάσσια ρομποτική για μαθητές στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζει και φέτος την υποστήριξη του πρωτότυπου προγράμματος θαλάσσιας ρομποτικής Hydrobots, το οποίο είναι σχεδιασμένο για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και αφορά στην κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου υποβρύχιου οχήματος ROV (Remotely Operated Vehicle).

Οι εκπαιδευτικοί, από όλη την χώρα, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τους μαθητές τους στο πρόγραμμα Hydrobots, θα πρέπει να συμπληρώσουν το ταχύτερο δυνατόν την απαραίτητη φόρμα συμμετοχής, επεξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το όχημα, εντός ή εκτός μαθήματος.

Το πρόγραμμα Hydrobots ξεκίνησε στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο MIT το 2003 με στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους. Έως σήμερα στην Ελλάδα έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 240 σχολεία, 2.500 μαθητές και 290 εκπαιδευτικοί.

Μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων είναι να παραλάβουν τα πακέτα, να τα ενσωματώσουν στην εκπαιδευτική τους διαδικασία και να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση κάποιες βασικές αναφορές για την εξέλιξη του προγράμματος και την συμμετοχή των μαθητών τους. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από online φόρουμ, όπου οι συμμετέχοντες έχουν ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να λύσουν απορίες και να βρουν καινούργιες ιδέες βελτίωσης των οχημάτων τους. Προς το τέλος της σχολικής χρονιάς, όλες οι ομάδες, φετινές και περσινές, συμμετέχουν σε σχετικό διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩ

Πηγή: Σκάι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου