Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Στο ΠΕΔΥ Λάρισας λειτουργεί πλέον το Κέντρο Μάνας & Παιδιού

Στον 5ο όροφο του κτηρίου του ΠΕΔΥ Λάρισας, επί της οδού Ρούσβελτ στο κέντρο της πόλης, όπου έχει μεταφερθεί εδώ και λίγες μέρες, λειτουργεί πλέον το Κέντρο Μάνας & Παιδιού.

Εκεί, ασφαλισμένες αλλά και ανασφάλιστες γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή, έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού, σε λήψεις για το Τεστ Παπανικολάου, αλλά και σε μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας εγκύων, μαθήματα ανώδυνου τοκετού, όπως είναι πιο γνωστά.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΕΔΥ, Βαγγέλη Γραντζή, είναι μεγάλο το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι ασφαλισμένες, κάτι που άλλωστε καταδεικνύουν και τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία περισσότερες από 100 γυναίκες προστρέχουν σε μηνιαία βάση για το Τεστ Παπανικολάου και περισσότερες από 40 έγκυες το μήνα παίρνουν μαθήματα ανώδυνου τοκετού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, περισσότερες από 1250 γυναίκες έκαναν λήψεις για Τεστ ΠΑΠ και περισσότερες από 600 πήραν μαθήματα ανώδυνου τοκετού.

Σημειώνεται ότι τηλεφωνικά ραντεβού για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, μπορούν οι ενδιαφερόμενες να κλείνουν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στα τηλεφωνικά νούμερα 2410 – 532671, 2410- 534728 και 2410- 534729.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΠΕΔΥ Λάρισας, συνεχίζονται κανονικά οι δωρεάν μετρήσεις οστικής μάζας και οι σπιρομετρήσεις, τόσο για ασφαλισμένους όσο και για ανασφάλιστους πολίτες.

Μ.Κ.- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου