Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Οι αυταρχικοί γονείς κάνουν κακά παιδιά

Ορισμένοι γονείς είναι πάρα πολύ αυταρχικοί. Θέλουν να ελέγχουν την κάθε κίνηση του παιδιού τους, να κάνουν τα παιδιά τους πάντα ο,τι λένε εκείνοι και να έχουν γενικότερα τα παιδιά τους με πολύ στενό λουρί. Τώρα όμως Αμερικανοί ερευνητές λένε πως αυτά τα παιδιά γίνονται πολύ κακοί άνθρωποι μεγαλώνοντας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Vermont στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 180 φοιτητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες.
Οι ειδικοί έβαλαν τους φοιτητές να θυμηθούν ένα καυγά ή μια διαφωνία που είχαν με κάποιον συμφοιτητή, συγκάτοικο ή φίλο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Youth and Adolescence, έδειξαν πως οι φοιτητές που είχαν πολύ αυταρχικούς γονείς ως παιδιά είχαν πολύ περισσότερο εκνευρισμό, νεύρα και χειρότερους τρόπους.

Γιατί όμως γίνεται αυτό; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Jamie Abaied, οι αυταρχικοί γονείς αγχώνουν πολύ τα παιδιά τους και τους προκαλούν στρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξεσπούν επάνω σε φίλους, συμφοιτητές, συναδέλφους και άλλους ανθρώπους που είναι γύρω τους, προκαλώντας προβλήματα συμπεριφοράς.

Οι ειδικοί τονίζουν πως ο γονιός δεν είναι εκεί για να ελέγχει ακόμα και το πότε θα αναπνέει το παιδί τους. Το παιδί, ακόμα και το μικρό, θα πρέπει να έχει μια σχετική ελευθερία κινήσεων στο φαγητό, το παιχνίδι και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Μόνο έτσι θα γίνει ένας υγιής και ήρεμος ενήλικας που θα έχει μάθει να αισθάνεται ασφαλής με τον εαυτό του.

Πηγή: healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου