Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μία ακόμη βιβλιοθήκη, “παράθυρο” στη γνώση για τα παιδιά

"Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται". Η φράση, που αποδίδεται στον Κικέρωνα είναι η κινητήριος δύναμη της ΙΚΕΑ, εταιρείας του Ομίλου FOURLIS, η οποία έχει αναλάβει τη μελέτη και το σχεδιασμό για τη δημιουργία δέκα βιβλιοθηκών για παιδιά και νέους σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Acting». Στόχος της δράσης αυτής είναι να ανοίξει ένα ακόμα «παράθυρο» γνώσης για τα παιδιά, δημιουργώντας τις συνθήκες για μία καλύτερη ζωή.

Μετρώντας ήδη έξι στάσεις-βιβλιοθήκες, από την ορεινή Κρανιά Γρεβενών στις παρυφές της Βάλιας Κάλντα και τους Κουκλιούς Ιωαννίνων, μέχρι το χωριό Μουριές του Κιλκίς και από τα ακριτικά Δίκαια και τους Μεταξάδες Έβρου, μέχρι το ορεινό χωριό Λιβάδι Ελασσόνας, εκατοντάδες παιδιά απέκτησαν πρόσβαση στον πλούσιο κόσμο των βιβλίων, χωρίς να χρειάζεται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στην πηγή της γνώσης. Χιλιάδες βιβλία τοποθετήθηκαν στα ράφια, εκατοντάδες παιχνίδια βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών για δημιουργική απασχόληση και δεκάδες υπολογιστές ένωσαν κάθε πλευρά της Γης με τα απομακρυσμένα χωριά.

Έφτασε η ώρα για τον έβδομο σταθμό, στο Βαρικό της Φλώρινας. Όπως και στις προηγούμενες έξι στάσεις, και αυτή τη φορά, η βιβλιοθήκη θα διαμορφωθεί χάρη στην ευγενική χορηγία των καταστημάτων ΙΚΕΑ, που έχουν αναλάβει την επίπλωση και διακόσμηση όλων των βιβλιοθηκών στο πλαίσιο της δράσης «Journalists Acting για τα παιδιά Ακρίτες». Εξίσου πολύτιμη είναι η υποστήριξη των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, η προσωπική εργασία πληθώρας εθελοντών αλλά και η συνδρομή εταιρειών, φορέων, χορηγών και ιδιωτών.

Η δημοτική παιδική βιβλιοθήκη θα στηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή και το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, καλωσορίζοντας όλους τους μικρούς φίλους. Τα βλέμματα των παιδιών είναι η έμπνευση του δικτύου εθελοντών «Δημοσιογράφοι σε δράση – Journalists Acting» και τα χαμόγελα που ελπίζουν να δουν, η ανταμοιβή τους!

Όλα είναι έτοιμα για να αποκτήσει και το Βαρικό Φλώρινας τη δική του δημοτική παιδική βιβλιοθήκη τις επόμενες ημέρες. Το CNN.gr θα βρίσκεται εκεί. Μείνετε συντονισμένοι!

Μάθετε περισσότερα στο: www.ikea.gr/stathmoiharas

Σοφία Μαυραντζά 
Πηγή: CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου